New Girl – 1×20 – Normal

New Girl

Jag tror jag börjar vänja mig lite vid Russel. Antingen det eller också var han mycket mer sympatisk och underhållande i detta avsnitt än han varit förut. Det hjälper ju att han spenderade tid tillsammans med Nick, Schmidt och Winston också. Nog för att Zoey Dechanel är söt och kul, men hade det inte varit för killarna hade nog åtminstone jag tröttnat på denna serien ganska snabbt.

Läs resten av detta inlägg…

New Girl – 1×19 – Secrets

New Girl

Efter en liten berg- och dalbana av kvalitet är vi återigen uppe på en relativt hög höjd igenom i denna veckans avsnitt. Två distinkta historier utspelades samtidigt utan att fokusera för mycket på någon av karaktärerna, utan alla fick ungefär lika mycket att göra. Som jag sagt tidigare så blir i mina ögon en komediserie nästan alltid bättre om flera karaktärer är involverade i avsnitten.

Läs resten av detta inlägg…

New Girl – 1×18 – Fancyman, del 2

New Girl

Jag börjar misstänka att New Girl är i fara. Jag har inte koll på tittarsiffrorna eller så men jag har två goda skäl. Dels så har kvaliteten på avsnitten börjat variera väldigt mycket på sista tiden, och dels så var Martin Starr med i detta avsnittet. Jag är ett stort fan av honom och tycker han är grymt rolig och har en mycket bra smak i fråga om vilka serier han är med i. Problemet är att så gott som alla serier han är med i läggs ner ganska snabbt.

Läs resten av detta inlägg…

New Girl – 1×17 – Fancyman, del 1

New Girl

Då var det dags för det första tvådelade avsnittet av denna serien. Detta första avsnitt handlade i huvudsak om hur Jess träffar Russell, pappa till en av hennes studenter och omedelbart tycker illa om honom. Han är dock en av skolans största donatorer så rektorn tvingar henne att be om ursäkt för ett par väl valda ord som hon gav honom. Hennes rumskamrater har dock andra förslag på vad hon kan göra.

Läs resten av detta inlägg…

New Girl – 1×16 – Control

New Girl

– I love the beach. Now isn’t this better than arguing about a hutch?
– Yeah, if you like hanging out  on the rim of a giant fishtoilet.

— Jess och Schmidt

Vad lärde vi oss då av denna veckans avsnitt av New Girl? Inget nytt egentligen, bara de urgamla sanningarna om att aldrig låna pengar av eller spela om pengar med dina vänner, och stör inte den ömtåliga ekobalansen i universum genom att försöka få Schmidt att bli mer spontan och mindre pedantisk. Han blir bara värre.

Läs resten av detta inlägg…

New Girl – 1×15 – Injured

New Girl

– What did you do?! You hit my car!
– I’m okay. No Winston, relax, ok? Relax. That’s all I did, I did this. The rest was already there. Actually I think I undid a dent there.

— Winston och Nick

Efter ett uppehåll är New Girl tillbaka med ett nytt avsnitt som åtminstone jag blev överraskad av, tyvärr inte på något särskilt positivt sätt. Jag kände inte att ett sånt här lite allvarligare tema passade denna serien alls. Det serien gör bäst är absurd humor med excentriska karaktärer, vilket vi såg lite för lite av denna veckan.

Läs resten av detta inlägg…

New Girl – 1×14 – Bully

New Girl

– Hey man. I’m going to the beach to watch the sun go down, cause I love sunsets. Did you know that about me?
– What the hell is wrong with you?

— Nick och Winston

Som jag trodde, Nick och Julias förhållande klarade inte förra veckans misslyckade Alla hjärtans dag. Hans smått psykotiska förnekande av sin depression var en av höjdpunkterna av veckans avsnitt. En annan höjdpunkt var scenerna mellan Schmidt och Cece, speciellt scenen där han charmerar henne med sexiga ost-analogier. Hennes reaktion på detta var ju bara rent komedi-guld. Jag tvivlar på att de kan hålla sitt förhållande hemligt länge till och det ska bli kul att se reaktionerna när de andra får reda på det.

Läs resten av detta inlägg…

New Girl – 1×13 – Valentine’s Day

New Girl

– Is this Schmidt’s idea?
– It’s my idea. I wanna try a one-night-stand. Tonight is all about what ”little Jess” wants.

— Cece och Jess

Det var lite överraskande att se Jess bli så ”twirly” av Alla hjärtans dag men kanske inte helt oväntat efter vad vi fick se av hennes sovrumseskapader med Paul tidigare i säsongen. Hennes romantiska förmåga får dock snarast beskrivas som entusiastisk snarare än effektiv. Hennes försök till att ragga upp ett engångligg och de efterföljande händelserna var definitivt avsnittets höjdpunkt. Att få se Jason Stackhouse var dock lite oväntat. Han hette visserligen inte det här, men det var i princip samma karaktär så för mig var det Jason Stackhouse.

Nicks och Julias förhållande verkar inte så värst lovande när hon inte ens kan sluta jobba trots att han sitter i timmar och väntar på henne. Finns verkligen denna typen av arbetsnarkomaner i verkligheten eller är det ett Hollywood-påhitt? Det verkar i vilket fall som helst tämligen ohälsosamt, både fysiskt, mentalt och emotionellt. Jag tippar på att Julia inte kommer att bli långvarig i serien. Ingen större förlust, karaktären är ganska tråkig och inte speciellt intressant skriven.

Att Schmidt skulle vara den kille som var mest eftertraktad i ett avsnitt av New Girl trodde jag aldrig vi skulle få se, men det har ju varit något på gång mellan honom och Cece ett bra tag. Tur att det inte gick som Jess hade tänkt iallafall, det hade varit lite för osannolikt.

New Girl – 1×12 – The Landlord

New Girl

 

– Don’t get nervous Nick. This is just a regular conversion we’re having, except I’m rubbing your back. And then I’m gonna start unbuttoning your pants. And then I’m gonna unbutton my shirt. I’m not gonna take my underpants off though. Not right away, I’m gonna keep my underpants on until I let you take my underpants off. ’Cause you are gonna be the Underpants Captain tonight.

— Remy

Ännu ett bra avsnitt av New Girl denna veckan, lägsta-nivån på denna serie är verkligen hög. Det skapar ju dock ganska höga förväntingar som den riskerar att inte kunna leva upp till i framtiden.

Denna gången vill Jess bevisa för Nick att alla människor innerst inne är godhjärtade och Nick är fast besluten om att bevisa det motsatta. Situationen drivs till sin spets när Jess kontaktar husets hyresvärd som killarna är livrädda för, med god anledning. Efter ett tag tycks Jess ändå ha charmat honom till att laga diverse fel i lägenheten, tills Nick informerar henne om att Remy, som han heter, bara är snäll mot Jess för att kunna få henne i säng.

Jess tycker att det är nonsens och för att bevisa att Nick har fel bjuder hon in Remy på middag och Nick bjuder in sig själv för att kunna vara vittne. Middagen går dock lite för bra och slutar i att Remy föreslår en trekant, vilket Jess och Nick nästan utmanar varandra till att genomföra under en hysteriskt rolig scen i sängkammaren.

Under tiden har Schmidt problem med att tolka sin chefs signaler; han vet inte om hon flörtar med honom eller inte. På Ceces inrådan tar han till slut mod till sig och får till slut veta hur det egentligen står till. Detta leder till avsnittets slutscenen, som är den absoluta höjdpunkten.

New Girl – 1×11 – Jess and Julia

New Girl

 

– This means you two have been washing your junk with the same towel…
– Are you out of your mind!? How do you think this is your towel? Do you even wash it?
– No I don’t wash the towel, the towel washes me. Who washes a towel?

— Winston, Schmidt och Nick

Det här är en serie jag nyligen upptäckt. Den startade i höstas och har fått bra recensioner så jag gav den en chans, och det ångrar jag inte än. Kvaliteten var dock bättre i början, på sistone har det blivit lite mer drama och mindre komedi.

Serien handlar om Jess som flyttar in hos Nick, Winston och Schmidt efter att hon gjort slut med sin pojkvän. Vi får följa med gänget på deras äventyr med relationer och andra problem.

Serien började som sagt väldigt starkt med mycket roliga scener och repliker. De senare avsnitten har dock börjat handla mer och mer om relationerna som karaktärerna har med varandra och med sina pojk- respektive flickvänner. Det är detta som jag är lite tveksam till.

Jag ser denna serien som i huvudsak en komedi. Visst, den bästa sortens komedi är den som även blandar in lite drama, men det gäller att hålla en bra balans. Än så länge håller serien sig på rätt sida om linjen dock.

Veckans avsnitt handlar om Jess och Nicks nya flickvän Julia som har lite problem med att gilla varandra. Julia är en strikt och skötsam advokat medan Jess är musiklärare för barn. Man kan säga att de inte har så mycket gemensamt. Till slut lär de sig dock att acceptera varandras personligheter och blir, inte helt oväntat, vänner.

Avsnittets roligaste repliker handlar dock om Schmidts strävan efter torra handdukar, där bland annat citatet ovan kommer ifrån.