The Outsider inleder starkt

Just nu har Stephen King ett rejält uppsving i popularitet när det gäller filmatiseringar av hans böcker, både i form av filmer och TV-serier. IT (del 1 och 2), Doctor Sleep, Mr. Mercedes och Castle Rock är ett par exempel som producerats de senaste åren. Snart kommer även hans episka The Stand till TV-rutan.

Boken The Outsider släpptes 2018 men redan nu startar alltså TV-serien på HBO. Man kan tolka det antingen som att HBO rider på den aktuella King-vågen eller att historien är så pass bra att de direkt kände att den var värd att satsa på. Efter att ha sett de första två avsnitten är jag benägen att luta åt det senare.

Jag visste ingenting om handlingen innan jag började, allt jag visste var att det handlade om ett ”övernaturligt mordmysterium”. Direkt när första avsnittet började fick jag starka Twin Peaks-vibbar men allt eftersom historien utvecklade sig kändes det mer och mer som när Arkiv X var i toppform. Jag har ingen aning om hur det kommer att utveckla sig vidare men jag är väldigt nyfiken att se om serien kan fortsätta i samma höga kvalitet hela säsongen.

Så om du är ute efter något spännande att titta på i det blöta vintermörkret kan jag än så länge starkt rekommendera denna serien.