Dags för Black Mirror igen

En serie som inte fick så mycket uppmärksamhet under sin första säsong är brittiska Black Mirror. Anledningen kan vara att den bara hade tre avsnitt och att den inte är någon direkt feel-good serie. Snarare det rakt motsatta. De tre avsnitten var tre helt separata historier som utspelar sig i en nära framtid där den moderna tekniken inte alltid främjar mänskligheten utan snarare plockar fram våra mörkaste sidor.

Säsong två ser ut att fortsätta på samma spår och kommer även den att endast innehålla tre avsnitt. Första avsnittet av säsongen går av stapeln på måndag den 11:e februari. Rekommenderas om du gillar din science fiction mörk och samhällskritisk.

Super Bowl-trailern för Vikings

The History Channel har på senare år fått utstå en del kritik för brist på program om just historia och när det väl handlat om historia har det oftast handlat om Andra Världskriget. Nu har de dock bestämt sig för att ge sig in i drama-branschen med kommande serien Vikings. Du kan nog gissa vad den handlar om. I ett par av rollerna ser vi Gabriel Byrne som vikingahövding och Gustaf Skarsgård som Floki. Gustaf har ju lite erfarenhet sedan tidigare i form av serien Arn.

I fotspåren av succén med Game of Thrones försöker de alltså med en mer historiskt korrekt serie om våra nordiska förfäder. Inte en behornad hjälm så långt ögat når, vilket är ett bra tecken. Serien fokuserar på dansken Ragnar Lothbrok och hans familj. Vi får följa hans resor och äventyr till bland annat den amerikanska kontinenten och får se hur han blir mäktigare och mäktigare över åren. Trailern ser lovande ut och serien har premiär 3:e mars.

Nya TV-serier under 2013

Robot Combat League

Eftersom min plan att skriva om året som gått gick ”sådär” så tänkte jag istället försöka blicka framåt och se vilka nya serier som verkar intressanta under 2013. Det är alltid riskabelt att börja titta på nya amerikanska serier då en del tv-kanaler har en tendens att snabbt lägga ner dem om de inte blir en hit direkt.

Detta fenomen har dock minskat lite de senaste året, kanske för att många kritiserade det ganska omilt, men risken att fastna för en serie som är dömd att försvinna i förtid finns alltid, så det gäller att välja sina favoriter med omsorg. Här kommer en lista med kandidater som jag personligen tycker verkar intressanta.

Läs resten av detta inlägg…

Zero Hour – Ny serie med Michael Nyqvist

Zero Hour

Svenske skådespelaren Michael Nyqvist jobbar envist vidare i borta i Hollywood. Senast jag såg honom spelade han skurk i Mission Impossible: Ghost Protocol och nästa år återser vi honom med början på Alla Hjärtans Dag i nya tv-serien Zero Hour. Nyqvist spelar i denna serien – tro det eller ej – ännu en internationell terrorist.

Det är nästan lite komiskt att så många svenska skådespelare alltid får spela ryssar, terrorister eller dyligt. Varför kan de inte få spela snälla svenskar? Det enda undantaget jag kommer på är Alexander Skarsgård som just nu spelar både svensk och icke-terrorist i serien True Blood. Men han är undantaget som bekräftar regeln.

Läs resten av detta inlägg…

Homeland säsong 2 trailer

Utöver trailern för Dexter har Showtime idag släppt en trailer för andra säsongen av Homeland. Denna är relativt spoilerfri, även om den visar en hel del scener. Skillnaden mellan denna trailer och Dextertrailern är att ingen dialog finns med samt att vi inte får veta exakt vad säsongen kommer att handla om.

Läs resten av detta inlägg…

Ny trailer för Dexter säsong 7

Showtime har just släppt en trailer för den kommande säsongen av Dexter. Du kan se den här nedanför, men jag måste varna för spoilers om du inte vill veta vad som kommer hända.

Läs resten av detta inlägg…

Ny trailer för True Blood säsong 5

Nu har äntligen en lite längre trailer för kommande säsongen av True Blood släppts. Vi får se de första nya bilderna i denna 30 sekunder långa film, och jag tycker det verkar som om de valt en lite mörkare och skitigare still denna gången. Det ska bli väldigt kul att se hur det funkar. Säsong 5 börjar i juni, men inget exakt datum har ännu getts.

Trailer för Battlestar Galactica: Blood & Chrome

Idag släpptes en trailer för uppföljaren till den fantastiska scifi-serien Battlestar Galactica. Den nya serien heter Battlestar Galactica: Blood & Chrome och är en prequel till den förra serien, men utspelar sig efter den misslyckade serien Caprica som las ner förra året. Denna ser mycket mer lovande ut än Caprica, åtminstone om man ska döma efter denna första trailern.

Inget datum har ännu angetts när serien kommer att starta, men jag längtar redan.

Uppdatering: Tydligen ropade jag hej lite för tidigt. Kanalen Syfy har nu gått ut och meddelat att de endast kommer att visa pilotavsnittet av denna serie på tv, men att de fortfarande vill visa resten som en webbaserad serie. Det kan ju fortfarande bli bra så länge det går att titta på den även utanför USA.

Trailer för spelet The Walking Dead

Nu har en första trailer släppts för spelversionen av tv-serien The Walking Dead. Som synes verkar spelet hämta sin grafiska inspiration mer från serietidningen än tv-serien, vilket kan fungera mycker bra. Trailern säger dock inte mycket om själva spelet, men stämningsfull är den absolut!

Om du är intresserad av att veta mer om spelet, gå direkt till thewalkingdeadgame.com.

Ny trailer för andra säsongen av Game of Thrones

Nu har det släppts ännu en ny trailer inför nästa säsong av Game of Thrones som startar 1:a april. Denna gången får vi se en hel del mer än sist även om det kan vara lite svårt att hänga med i alla lösryckta klipp.

Det verkar dock inte som om vi får se så mycket av drakarna än, de måste uppenbarligen växa till sig lite innan de blir riktigt roliga. Se trailern här under.