Trailer för spelet The Walking Dead

Nu har en första trailer släppts för spelversionen av tv-serien The Walking Dead. Som synes verkar spelet hämta sin grafiska inspiration mer från serietidningen än tv-serien, vilket kan fungera mycker bra. Trailern säger dock inte mycket om själva spelet, men stämningsfull är den absolut!

Om du är intresserad av att veta mer om spelet, gå direkt till thewalkingdeadgame.com.

The Walking Dead – 2×13 – Beside the Dying Fire

The Walking Dead

Om det fortfarande finns någon i världen som inte tycker att klassiska zombies verkar vara särskilt farliga eftersom det är så slöa och lätta att döda bör de kolla på denna säsongsavslutningen av The Walking Dead. Här fick vi verkligen se vad det är som gör dem till ett så stort hot: antalet. Som en infektion sprider de sig och ju fler de dödar desto starkare blir gruppen. När en hel hjord väller fram är det inte mycket i dess väg som kommer undan.

Läs resten av detta inlägg…

The Walking Dead – 2×12 – Better Angels

The Walking Dead

– What do you know about what I can live with? You got no idea what I can live with, what I live with!

— Shane

Det är inte ofta jag får gåshud och rysningar av ett avsnitt av en tv-serier, men när eftertexterna började rulla efter detta märkte jag att jag suttit och greppat soffans armstöd krampaktigt och spänt mig i hela kroppen. När man äntligen kunde slappna av kändes det som om man hållit andan i minst 10 minuter. Trots en nästan total brist på zombier var detta för mig seriens absolut bästa avsnitt vilket bevisar min tes om att detta inte är en serie om zombies, utan om människor.

Läs resten av detta inlägg…

The Walking Dead – 2×11 – Judge, Jury, Executioner

The Walking Dead

– You deny we’re in danger, Dale?
– No. But there’s a dozen of us, one of him.
– There’s 30 of them.
– Killing him doesn’t change that.
– Nope.
– But it changes us.

— Shane och Dale

The Walking Dead fortsätter att vara den bästa och mest intensiva dramaserien på tv just nu. Förutom välskrivna karaktärer, spännande och skrämmande actionsekvenser och dynamiska relationer så behandlar den även filosofiska frågor om mänsklighet och civilisation. Den får en att ifrågasätta vad som egentligen är rätt och fel i en extrem situation.

Läs resten av detta inlägg…

The Walking Dead – 2×10 – 18 Miles Out

The Walking Dead

 – You wanna kill me, you’re gonna have to do better than a wrench. Probably gonna have to kill that boy. But I am gonna think about it a night. It can’t be that easy killing someone. Killing anyone. You know that.

— Rick

Denna veckan fick vi mer zombie-action än på mycket länge, men samtidigt ett känsloladdat och rörande drama. Båda historierna byggdes upp på ett mycket bra sätt och när saker och ting började hända satt man som fastkilad i soffan. Definitivt det bästa avsnittet denna säsongen, men jag misstänker att de kommande tre ändå kan ge det en match.

Läs resten av detta inlägg…

The Walking Dead – 2×09 – Triggerfinger

The Walking Dead

– What are you insinuating?
– He doesn’t want Rick back. Or Hershel. With them gone he’s got everything he wants and no one to tell him otherwise.
– Shane has done more to keep this group alive than anybody. Including Rick.
– You can’t possibly believe that.
– I do.

— Andrea och Dale

Veckans avsnitt tar vid direkt där det förra slutade och ger oss en välbehövlig dos action. Förra veckan pratade jag om att det nästan är mer spännande när det blir motsättningar mellan människorna än när de blir jagade av zombies, men här fick vi både det och en zombieattack på en gång. Det bästa av båda världar. Jag gillade speciellt att vi aldrig fick se ansiktena på männen som sköt mot dem. Då kunde man leva sig in i situationen bättre och identifiera sig mer med Rick, Glenn och Hershel.

Läs resten av detta inlägg…

Smart reklam för The Walking Dead

Här var ett roligt och annorlunda marknadsföringsknep. När serien The Walking Dead skulle ha premiär för sin andra säsong i Sydafrika skapade de denna kampanjen. Videon är lite lång men värd att se.

The Walking Dead – 2×08 – Nebraska

The Walking Dead

– We bury the ones we love, we burn the rest.
– Let’s get to work.

— Andrea och Lori

Jag har läst lite recensioner om de första 7 avsnitten av denna säsongen och det verkar vara många som tycker att det gick för långsamt och att storyn var för utdragen. Till viss del kan jag hålla med, men vad de flesta inte verkar förstå är att zombie-historier egentligen inte handlar om zombierna, utan om människorna och deras relationer till varandra och inte minst till sig själva.

Det är den mänskliga naturen som sätts på prov i en extrem situation och det som kommer fram är inte alltid så vackert. Ett bra exempel är slutet på avsnittet där de stöter på ett par män i baren och man ser redan från första sekunden vart det barkar. Ja, inte Glenn då, men han är ju lite speciell. Men Rick är trots allt en bra människokännare och han visste direkt vilken sorts människor detta rörde sig om. Det faktum att de verkar ha tillhört en grupp betyder att nog att vi kommer träffa fler av dem i framtiden.

Det är också väldigt fascinerande att se Shane kämpa med sitt samvete även om samvetet ser ut att förlora den kampen. Samtalet, eller snarare monologen, han hade med Dale visar att han troligvis har mycket skuldkänslor över vad han gjort men inte vet hur han ska göra för att dämpa dem. Jag befarar att Dale har rätt och att det bara är en tidfråga innan han skadar någon i gruppen.

Efter massakern på de inlåsta zombierna i ladan i slutet av förra avsnittet verkar det som om Hershel äntligen börjar förstå vad det hela handlar om. Frågan är bara om han ändå kan förlåta Shane och låta gruppen stanna. Om jag skulle dra till med en gissning så tror jag inte det. Antingen dör han inom en snar framtid och gruppen tvingas dra vidare i jakten på en ny doktor, eller så blir de alla tvungna att ge sig av tillsammans, kanske på grund av de nya människorna som är i faggorna. Jag kanske bör nämna att jag inte läst serien, så det här är inga spoilers utan bara spekulationer.

Att Lori gav sig iväg på egen hand känns väldigt dumdristigt, det kändes inte riktigt likt henne. Det bidrog dock lite till det minimala actioninnehållet i veckans avsnitt, som jag inte tror tilltalar de som klagade på bristen på detta i de föregående avsnitten. Själv föredrar jag spänning framför action och den sista scenen i baren hade mer spänning än om hela huset varit fullt mer zombies. Kanske hade det varit bättre att slänga in ett par zombies för tittarsiffrornas skull, men på detta sätt blir det desto mer effektfullt när de väl dyker upp.

3 minuter från nya The Walking Dead

Kanalen AMC har släppt de första 3 minuterna från nästa avsnitt av The Walking Dead, och läget för gruppen ser inte ut att förbättras sedan slutet på förra. Tyvärr måste man befinna sig i USA för att titta på klippet på deras hemsida, men comingsoon.net har varit snälla nog att lägga upp det på sin hemsida. Detta avsnitt sänds den 12:e februari.