Zero Hour – Ny serie med Michael Nyqvist

Svenske skådespelaren Michael Nyqvist jobbar envist vidare i borta i Hollywood. Senast jag såg honom spelade han skurk i Mission Impossible: Ghost Protocol och nästa år återser vi honom med början på Alla Hjärtans Dag i nya tv-serien Zero Hour. Nyqvist spelar i denna serien – tro det eller ej – ännu en internationell terrorist.

Det är nästan lite komiskt att så många svenska skådespelare alltid får spela ryssar, terrorister eller dyligt. Varför kan de inte få spela snälla svenskar? Det enda undantaget jag kommer på är Alexander Skarsgård som just nu spelar både svensk och icke-terrorist i serien True Blood. Men han är undantaget som bekräftar regeln.

Fast nu kommer jag även på att allas vår bortglömda superstjärna Anna Anka ju faktiskt hade en liten roll i filmen Dum & Dummare. Känns passande på något sätt. Hennes karaktär verkade ju iallafall snäll där.

Men åter till ämnet. Serien Zero Hour handlar om Hank Galliston, spelad av Anthony Edwards som åtminstone jag känner bäst från den gamla sjukhusserien ER, som ger ut en tidning om myter kallad “Modern Sceptic”. Tydligen är han lite av en Mythbuster i tidningsform. En dag blir hans fru kidnappad av en man vid namn White Vincent spelad av, just det, Michael Nyqvist.

Hank hittar en ledtråd i form av en gammal klocka som vid närmare undersökning innehåller en skattkarta. Vad denna karta leder till vet vi inte, men tydligen handlar den om flera hundra år gamla hemligheter, hemliga sällskap och nazister. Jag fick en tydlig känsla av att historien har hämtat lite idéer från boken Da Vinci-koden och blandat in lite av filmerna i National Treasure-serien.

Du kan se trailern som kom ut redan i våras här nedan. Jag måste erkänna att jag blev lite sugen att se denna serien, men många dåliga serier och filmer har ju haft bra trailers och vice versa så vi får se om den lever upp till förväntningarna.