Bates Motel fortsätter att se lovande ut

A&E har släppt en lite längre titt på den kommande serien Bates Motel som baseras på Hitchcocks skräckklassiker Psycho, och den fortsätter att se lovande ut. Vi får se Norman och Norma flytta in i sitt nya hus med tillhörande motell och allt ser mycket idylliskt ut, men vi får även se en glimt av vad som gömmer sig under Normans oskyldiga fasad. Serien har premiär måndagen den 18:e mars.

Ny promo för The Following

Tv-kanalen FOX har släppt en ny så kallad promo inför premiären av sin nya thrillerserie The Following. Serien handlar om seriemördare och har Kevin Bacon i huvudrollen som en avdankad FBI-agent. I detta klippet får vi se lite korta intervjuer med skådespelarna som berättar hur mörk och unik denna serien kommer att bli.

Själv kommer jag att tänka på den gamla serien Millennium som hade lite samma upplägg, men The Following verkar ha en lite modernare stil som påminner mer om nutida polisserier. Jag är lite orolig att det ska bli ännu en dussinserie bland många andra, men jag är försiktigt hoppfull om att den ska bli lite annorlunda. Oftast när en serie får mycket reklam innan den startar betyder det att den inte är så stark. 21 januari får vi se om det stämmer.

3 minuter från Falling Skies säsong 2

Falling Skies var en serie jag hade lite svårt att komma in i. Den började bra men tappade ordentligt med fart mot mitten av första säsongen. Efter att ha gett upp den ett tag gav jag den en ny chans och den blev bättre och bättre mot slutet, fram till en riktigt bra tvåtimmarsfinal. Andra säsongen börjar 17:e juni med ett nytt dubbelavsnitt och de första tre minuterna av dessa har nu släppts. Om du inte sett slutet på första säsongen så finns det en ganska kraftig spoiler i början, så kolla på egen risk.

Snart börjar The River

Häromdagen upptäckte jag av en slump serien The River som har premiär nästa vecka. Du kan se en preview här.

Serien handlar om en populär naturfilmare vid namn Emmet Cole som en dag spårlöst försvinner på Amazonas-floden. Sex månader senare tar någon emot en nödsignal från hans båt och hans son bestämmer sig för att leta rätt på honom. Till sin hjälp har han ett team som bland annat består av en kamera som filmar hela resan.

Serien är skapad och producerad av Oren Peli, som  skapat skräcksuccén Paranormal Activities,  och Steven Spielberg, som inte behöver någon närmare introduktion. Seriens regissör är Jaume Collet-Serra som tidigare gjort bland annat den underskattade filmen Orphan och action-rökaren Unknown med Liam Neeson.

Med sådana förutsättningar ser jag fram emot denna serien väldigt mycket. Jag har varit ett stort fan av ”found footage”-genren ända sedan Blair Witch Project och gillar alla tre Paranormal Activities-filmerna. Vad Spielberg tillför här är oklart, men han har ju också gjort några hyffsade rullar.

Hittills består serien av 8 avsnitt som en första säsong men jag har lite onda aningar om framtiden för serien. Jag ser framför mig två scenarion som tyvärr är alltför vanliga inom amerikansk tv. Antingen läggs serien ner efter 8 avsnitt (eller mindre) och man får aldrig något definitivt slut, eller så blir det en succé och serien förlängs och mjölkas tills historien blir så utdragen att det blir löjligt.

Vi har sett otaliga exempel på bra serier som läggs ner i förtid på grund av för lite tittare, och ett antal som fått pågå alldeles för länge. Det största skräckexemplet på det senare är Prison Break, som i början planerades till en säsong på 13 avsnitt. Dessa var grymt bra och blev en succé, vilket fick tv-bolaget att utöka säsongen till 22 avsnitt och sedan 3 extra säsonger efter att de faktiskt brutit sig ut ur fängelset. Kvaliteten sjönk redan i andra halvan av första säsongen och fortsatte att sjunka ända till slutet.

Så jag hoppas att The River hittar den gyllene medelvägen men nuförtiden är jag nästan alltid skeptisk till nya serier.

3 minuter från nya The Walking Dead

Kanalen AMC har släppt de första 3 minuterna från nästa avsnitt av The Walking Dead, och läget för gruppen ser inte ut att förbättras sedan slutet på förra. Tyvärr måste man befinna sig i USA för att titta på klippet på deras hemsida, men comingsoon.net har varit snälla nog att lägga upp det på sin hemsida. Detta avsnitt sänds den 12:e februari.