Zero Hour nerlagd efter 3 avsnitt

Zero Hour

Det blev ett kort tv-äventyr för Michael Nyqvist denna gången. Pilotavsnittet av Zero Hour fick en dålig start och efter tre avsnitt med dalande tittarsiffror meddelar tv-kanalen ABC att serien läggs ner. Ännu ett offer i amerikanska tv-kanalers sökande efter omedelbara succéer och snabba vinster. Serien hade god potential, men tyvärr hade den lite för många brister också.

Läs resten av detta inlägg…

Zero Hour – Ny serie med Michael Nyqvist

Zero Hour

Svenske skådespelaren Michael Nyqvist jobbar envist vidare i borta i Hollywood. Senast jag såg honom spelade han skurk i Mission Impossible: Ghost Protocol och nästa år återser vi honom med början på Alla Hjärtans Dag i nya tv-serien Zero Hour. Nyqvist spelar i denna serien – tro det eller ej – ännu en internationell terrorist.

Det är nästan lite komiskt att så många svenska skådespelare alltid får spela ryssar, terrorister eller dyligt. Varför kan de inte få spela snälla svenskar? Det enda undantaget jag kommer på är Alexander Skarsgård som just nu spelar både svensk och icke-terrorist i serien True Blood. Men han är undantaget som bekräftar regeln.

Läs resten av detta inlägg…

Ny Dracula-serie från skaparen av Carnivàle

Dracula

Tv-kanalen NBC har just gått ut med nyheten att Dan Knauf, skaparen till den fantastiska och tragiskt nerlagda tv-serien Carnivàle, kommer att ta över rodret på en kommande serie om Dracula. Just nu är detta planerat att bli en serie i 10 delar och bolaget har tagit till det ovanliga greppet att beställa hela serien utan att först producera ett pilotavsnitt. Detta tyder på att manuset är riktigt bra.

Läs resten av detta inlägg…

Vad händer med meratv.nu?

Hallå där. Det var ett tag sen, hur står det till?

Själv har jag haft det ganska stressigt under våren och har precis avslutat en mycket avkopplande semester med mycket tv-serier som legat och väntat på mig.

Läs resten av detta inlägg…

3 minuter från Falling Skies säsong 2

Falling Skies var en serie jag hade lite svårt att komma in i. Den började bra men tappade ordentligt med fart mot mitten av första säsongen. Efter att ha gett upp den ett tag gav jag den en ny chans och den blev bättre och bättre mot slutet, fram till en riktigt bra tvåtimmarsfinal. Andra säsongen börjar 17:e juni med ett nytt dubbelavsnitt och de första tre minuterna av dessa har nu släppts. Om du inte sett slutet på första säsongen så finns det en ganska kraftig spoiler i början, så kolla på egen risk.

Trailer för Battlestar Galactica: Blood & Chrome

Idag släpptes en trailer för uppföljaren till den fantastiska scifi-serien Battlestar Galactica. Den nya serien heter Battlestar Galactica: Blood & Chrome och är en prequel till den förra serien, men utspelar sig efter den misslyckade serien Caprica som las ner förra året. Denna ser mycket mer lovande ut än Caprica, åtminstone om man ska döma efter denna första trailern.

Inget datum har ännu angetts när serien kommer att starta, men jag längtar redan.

Uppdatering: Tydligen ropade jag hej lite för tidigt. Kanalen Syfy har nu gått ut och meddelat att de endast kommer att visa pilotavsnittet av denna serie på tv, men att de fortfarande vill visa resten som en webbaserad serie. Det kan ju fortfarande bli bra så länge det går att titta på den även utanför USA.

Ännu en chef lämnar The Office

Robert California

Sannolikheten för att The Office ska få en nionde säsong blir mindre och mindre. Tidigare har rykten om en spin-off med Dwight bekräftats, även om inget är bestämt ännu, och Mindy Kaling är på väg att få en ny serie på en annan kanal. Nu meddelas det även att James Spader inte kommer att vara med mer efter denna säsongen.

Egentligen var det bara meningen att han skulle varit med i två scener i förra säsongens final men rollen utökades till att bli Kathy Bates ersättare, så det är väl kanske inte så konstigt egentligen. Frågan är om det är värt att fortsätta en säsong till, även om alla karaktärerna fortfarande funnits kvar.

Community tillbaka 15:e mars

Community kommer tillbaka

För ungefär en timme sedan meddelade Dan Harmon via Twitter att Community äntligen kommer tillbaka den 15:e mars. Seriens framtid har ju varit lite omdiskuterat sedan tv-bolaget pausade den i höstas på obestämd tid. Själv måste jag erkänna att jag inte trodde att den skulle komma tillbaka, men jag är lycklig att jag hade fel.

Hannibal Lecter kommer till tv-rutan

Hannibal Lecter

Entertainment Weekly meddelar att NBC just beställt 13 avsnitt av en serie om Hannibal Lecter, baserat på boken Red Dragon. Denna serie kommer att fokusera på Dr. Lecter och FBI-agenten Will Graham, som var den som fångade Lecter och satte honom i fängelse.

I värsta fall kommer detta bli som 13 timslånga avsnitt av När Lammen Tystnar men det är ju inte fy skam det heller. I bästa fall gör de något helt nytt med det och gör det till något lika bra som Dexter. Hoppas kan man ju alltid.

Ingen information ges om när serien kan tänkas få premiär.

House avslutas efter denna säsongen

House

 

Jag är kluven. Å ena sidan så har House gått stadigt utför de senaste säsongerna, å andra sidan kan de fortfarande producera avsnitt som denna veckans. Nu läser jag att producenterna har bestämt sig för att denna säsong ska bli den sista och därför kunna ge serien ett värdigt slut. Jag är bara inte säker på om jag vill att den ska ta slut redan.

Det är alltid en fördel för producenter och manusförfattare att veta vart de ska sikta och hur lång tid de har på sig. Lost är ett bra exempel på detta, där de efter säsong tre lyckades övertyga tv-kanalen att hålla sig till 6 säsonger och inte mer. Säsong 3 hade varit lite trevande och ofokuserad men åtminstone jag upplevde att serien fick en mycket tydligare målinriktning när de visste exakt hur länge de hade på sig att utveckla och avsluta historien.

Nu är ju inte House lika beroende av en överhängande story, men jag misstänker att den sista halvan av denna säsongen kommer att få åminstone en viss röd tråd fram till slutet. Själv föredrar jag serier som är uppbyggda på detta sätt snarare än att ha fristående avsnitt som skulle kunna visas i vilken ordning som helst. Det var mer vanligt förr, numera har de flesta serier som tur väl är en ganska bra kontinuitet, till och med komediserier.