The Office – 8×19 – Get the Girl

The Office

Jag hoppades att vi fått se det sista av Nellie i och med att butiken i Florida skjutits i sank av Robert California, men icke sa Nicke. Nu verkar det ju nästan som om hon kommer att bli en permanent karaktär i serien om inte Andy stiger in och tar tillbaka sitt kontor i nästa avsnitt. Han är ju inte direkt känd för sin självsäkerhet och karriärslystnad och han verkade ju trivas bättre som receptionist i ett tidigare avsnitt, men då tar han ju å andra sidan Erins jobb.

Läs resten av detta inlägg…

The Office – 8×18 – Last Day in Florida

The Office

– Ok, this is tough. Cause Darryl, you sang better and you dance better, but Toby has that indescribable quality that makes a star.

— Kevin

Då var det slut på Floridaäventyret till sist. Jag ska inte säga att jag tycker det är skönt, för det hände en del del roligt där, men jag är ändå glad att de inte drog ut på det längre. Fyra avsnitt var en lagom längd för hela historien att utspela sig på. Slagsmålet mellan Jim och Dwight har legat och pyrt i 8 säsonger nu så det var verkligen dags att de rök ihop, även om Jim gjorde det för Dwights bästa.

Läs resten av detta inlägg…

The Office – 8×17 – Test the Store

The Office

– Tough day, yes. But I feel good. I put the office in their place, took a bunch of painkillers, drank half a bottle of wine, took my pants off. I just feel good.

— Andy

Jag vet inte om det berodde på att vi spenderade lite mer tid tillbaka på kontoret än i den nyöppnade Sabre-butiken i Florida, men denna veckans avsnitt var roligare än vanligt. Även om det hände en del roligt med Florida-delen så hoppas jag att den historien snart avslutas, det känns inte som om den kommer kunna hålla så länge till.

Läs resten av detta inlägg…

Ännu en chef lämnar The Office

Robert California

Sannolikheten för att The Office ska få en nionde säsong blir mindre och mindre. Tidigare har rykten om en spin-off med Dwight bekräftats, även om inget är bestämt ännu, och Mindy Kaling är på väg att få en ny serie på en annan kanal. Nu meddelas det även att James Spader inte kommer att vara med mer efter denna säsongen.

Egentligen var det bara meningen att han skulle varit med i två scener i förra säsongens final men rollen utökades till att bli Kathy Bates ersättare, så det är väl kanske inte så konstigt egentligen. Frågan är om det är värt att fortsätta en säsong till, även om alla karaktärerna fortfarande funnits kvar.

The Office – 8×16 – After Hours

The Office

– Freak, I need a favor.
– Well, then you’d have to call me by my name. Gabriel Susan Lewis.
– I’m gonna be gone for a few minutes, you make sure that Packard does not sleep with Nellie.
– What’s in it for G. S. L.?
– You really want Packard as your boss?
– Got it.

— Dwight och Gabe

Då var det dags för fortsättningen och avslutningen på förra veckans möte i Florida. Dwight och Packard är de två återstående kandidaterna för posten som Vice VD och ingen av dem drar sig för att använda fula metoder för att vinna Nellies förtroende. Dwight verkar ha återhämtat sig från sin blindtarmsoperation tidigare i veckan överraskande snabbt, så nu kan han åter fokusera på att försöka manipulera Nellie till att ge honom jobbet.

Läs resten av detta inlägg…

The Office – 8×15 – Tallahassee

The Office

– Expected a man, did you? Strong, powerful… huge whopping penis? Well, sorry to disappoint, but my huge whopping penis is right here. And I’m not afraid to use it. So stop looking at my breasts and start looking at my penis.

— Nellie

När jag hörde att Catherine Tate skulle komma in som gästskådespelare i The Office var jag inte så värst entusiastisk. Det jag har sett av henne i The Catherine Tate Show har jag inte tyckt var särskilt underhållande utan mer skränigt och buskisaktigt. Inte alls min sorts humor. Därför undrade jag om hon verkligen skulle passa in i denna serien.

Läs resten av detta inlägg…

The Office – 8×14 – Special Project

The Office

– It seems to me that the Apple store is kind of like a party, so I think our question is how do we make this a better party?
– No. We sell business tools and the stores need to reflect that. They need to be all business. Let all the other stores look like a toy store.
– Right! Think different. …from Apple.

— Ryan och Dwight

Ännu en komediserie, ännu ett Alla Hjärtans Dag-avsnitt. Det var dock ovanligt nedtonat i år och den enda som egentligen berördes av detta var Darryl. Hans lilla flörtande med Val på lagret verkar ge resultat trots allt.

Huvudhistorien handlade även denna veckan om Dwight som fått ett uppdrag av ledningen att sätta ihop ett team som ska åka till Florida och planera uppstart av ett antal fysiska butiker. Problemet kommer när han ska välja ut sitt team. Alla vill nämligen åka till Florida och spendera tre veckor i solen och värmen.

Bernard vill inte släppa iväg sina mest produktiva arbetare och Dwight vill naturligtvis inte ha med sig någon av de andra. Detta resulterar i att alla får hålla en liten presentation för Bernard och Dwight om varför just de ska följa med. Bland dessa är Ryan definitivt mest underhållande, med sin blanding av argument om ”ungdomskunskap” och sin desperation om att slippa ifrån Kelly.

Nu är frågan vart detta leder i kommande avsnitt. Får vi följa teamet nere i Florida eller kommer det att vara klart till nästa vecka? Personligen skulle jag nog gärna se att de hoppar direkt tre veckor framåt. De roligaste scenerna utspelas nästan alltid på kontoret och när serien ger sig ut på andra ställen blir det lätt lite mindre roligt.

The Office – 8×13 – Jury Duty

The Office

 

I did get called into jury duty. Aaand they released me around noon. So, didn’t think it was worth it to come back to work for a half day. And then the next morning, Pam was a little overwhelmed with the kids so I took an extra day to help out. And three other days happened.

— Jim

Veckans avsnitt inleds med en härlig hyllning till kultklassikern Footloose med The Nard-dog som jammar loss med konfetti och bubbelplast nere på lagret. Klart en av de skönaste inledningarna denna säsongen.

Två historier utspelades parallellt denna gången. Den första handlade om Jim som tagit ut ett par extra lediga dagar och skyllt på att han suttit i en jury. Dwight börjar fatta misstankar när detaljerna i fallet som Jim tvingas hitta på inte stämmer till 100%. Han bestämmer sig för att avslöja Jims lögn för att få honom sparkad.

Den andra historien handlar om Angela som till slut föder sitt barn. Enligt hennes historia föds barnet en månad för tidigt, men babyn är minst sagt fullvuxen. Kevin, Erin, Oscar och Gabe åker till sjukhuset för att gratulera det lyckliga paret. Oscar, som tidigt började misstänka att senatorn är gay, fattar naturligtvis misstankar om att barnet inte alls är fött för tidigt. Han lyckas få Angela att erkänna att barnet blev till innan hon gifte sig.

Även Dwight har nu begett sig till sjukhuset för att söka upp Gabe för att få honom att sparka Jim. Han stöter på Oscar i väntrummet och får veta när barnet blev till. Personligen hade jag helt glömt att han och Angela strulade runt innan hon träffade senatorn, men nu är det ganska uppenbart att barnet är hans. Detta får honom att glömma bort sin jakt på Jim, iallafall för stunden.

Jag gillade detta avsnittet. De flesta karaktärerna fick åtminstone en eller två repliker, även om Dwight dominerade båda historierna. Sedan Michael slutade har serien haft lite svårt att hitta fokus. Det är som om huvudpersonen försvann och bara birollerna fanns kvar. Visserligen är det oftast birollerna som är roligast, men de är inte riktigt tillräckligt mångdimensionella för att bära en serie.

Nu verkar det som om Dwight börjar ta över huvudrollen mer och mer. Jag har inga större argument mot det. Det ryktas även om en spin-off-serie om honom där han slutar på kontoret och startar ett Bed & Breakfast. Detta är jag mycket mer tveksam till…