Ny Dracula-serie från skaparen av Carnivàle

Tv-kanalen NBC har just gått ut med nyheten att Dan Knauf, skaparen till den fantastiska och tragiskt nerlagda tv-serien Carnivàle, kommer att ta över rodret på en kommande serie om Dracula. Just nu är detta planerat att bli en serie i 10 delar och bolaget har tagit till det ovanliga greppet att beställa hela serien utan att först producera ett pilotavsnitt. Detta tyder på att manuset är riktigt bra.

Denna gången kommer Dracula till London någon gång på 1890-talet och säger sig vara en amerikansk entreprenör  men i själva verket är hans plan att hämnas på ett flertal personer. Han träffar dock en kvinna som ser ut som hans tidigare hustru och blir kär i henne. Serien verkar alltså frångå originalhistoren ganska avsevärt även om vissa grundläggande element finns kvar.

Rollen som Dracula själv kommer spelas av Jonathan Rhys Meyers som är känd från bland annat tv-serien The Tudors där han spelade kungen själv. Av det jag sett är han en bra skådespelare och det ska bli intressant att se honom i denna rollen. Serien kommer att visas någon gång under 2013, troligtvis sommar/höst.