Äntligen dags för Locke & Key

Länge verkade det som att den hyllade serietidningen Locke & Key aldrig skulle klara sig ända fram till en färdig film eller tv-serie, men nu har äntligen Netflix gått in med tillräckligt med pengar för att ro projektet i hamn.

Redan 2010 försökte tv-kanalen Fox starta upp den och producerade till och med ett pilotavsnitt som jag, efter att ha sett trailern, tyckte verkade ganska lovande. Tyvärr höll inte tv-kanalen med mig och serien skrotades.

2014 utannonserades det att det istället skulle komma en trilogi med filmer, vilket jag var lite mer skeptiskt till. Långa serier blir sällan bättre av att komprimeras ihop till filmer som alltid har en begränsad längd. Året efter fick vi veta att filmerna inte skulle bli av och året därpå kom besked om att en tv-serie fortfarande var möjlig.

Ett år senare, 2017, var det streaming-tjänsten Hulu’s tur att producera ett pilotavsnitt. Även här meddelades det året efter att de beslutat att inte fortsätta med projektet. Då plockade Netflix upp det och nu, två år senare, är det äntligen dags. Den 7:e februari släpps hela den första säsongen och trailern som släpptes idag ser mycket lovande ut. Skillnaden mot trailern som Fox släppte är enorm och man kan verkligen se vad 10 år och en rejäl budget kan göra.

Jag har personligen inte läst serien så jag har endast en vag uppfattning om handlingen. De som läst den verkar dock mycket entusiastiska över den så mina förhoppningar är höga. Vi får hoppas att Netflix infriar dem.