Mina 12 favorit-avsnitt av tv någonsin

Twin Peaks: The Return - Part 8

Jag tittade nyligen klart på Netflixs nya serie The Haunting of Hill House och överlag är det en fantastiskt bra serie, men ett avsnitt tornar upp sig över resten och jag räknar det nu som ett av mina absoluta favorit-avsnitt av alla serier jag någonsin sett. Om du har sett serien så vet du kanske vilket jag syftar på. Jag började därför tänka på att faktiskt sammanställa en lista över mina personliga favoriter och detta blogginlägg är ett resultat av det. Jag har försökt att hålla mig till endast ett avsnitt per serie men några hade jag inte hjärta att utesluta endast på grund av en påhittad regel som det. Så här kommer min lista. Tänk på att detta inte är en tävling, utan endast mina helt subjektiva åsikter.

OBS! Naturligtvis är det spoilervarning på hela detta inlägget.

Läs resten av detta inlägg…

3 serier som förtjänar mer uppmärksamhet

3 rekommenderade serier

Vi är fortfarande mitt inne i den tredje (eller andra, beroende på om man räknar med 80-talet) perioden av högkvalitativa tv-serier känd som ”The Golden Age of Television”. Det finns så många bra serier just nu att det är omöjligt att hänga med i alla man skulle vilja. Så man måste välja. Här skulle jag vilja slå ett slag för tre relativt nya serier som jag tycker förtjänar mer uppmärksamhet än vad de fått.

Läs resten av detta inlägg…

5 nya serier du inte bör missa

Hannibal

2013 har hittills varit ett relativt bra år för nya serier. Utöver de jag skrivit om tidigare, som Derek och Utopia, har jag även hittat 5 andra serier som är värda lite uppmärksamhet. Som bekant är det alltid riskabelt att fästa sig alltför mycket vid amerikanska serier som just startat, eftersom de riskerar att läggas ner ganska abrupt om inte tillräckligt många delar din åsikt.

Dessa 5 serier har dock klarat sig bra hittills och bör inte ligga i farozonen än iallafall. Ett par av dem har dock endast visat ett fåtal avsnitt än, men av tittarsiffrorna att döma klarar de sig nog ett tag till.

Läs resten av detta inlägg…

Derek är inte vad du tror

Derek

När man nämner Ricky Gervais kommer nog de flesta i första hand att förknippa hans namn med brittiska The Office, kanske serien Extras eller möjligtvis hans uppmärksammade framträdande som värd för Golden Globe-galan där han glatt förolämpade i princip alla stora filmstjärnor som satt i publiken. Det var åtminstone det jag tänkte på när jag hörde talas om hans nya serie Derek, där han spelar en autistisk man på ett äldreboende.

Jag måste erkänna att jag var hyfsat skeptisk och var rädd att det skulle bli lyteskomik i klass med Stefan och Krister, men jag läste en del positiva recensioner och beslutade mig för att ge den en chans. Det är jag verkligen glad att jag gjorde. Denna serien är i princip raka motsatsen till mina förväntningar.

Läs resten av detta inlägg…

Do No Harm – Fascinerande ny serie

Do No Harm

Jag var lite skeptisk när jag först läste om denna serien. Det jag minns av det jag läste var att det skulle bli en modern version av den gamla historien om Dr. Jekyll och Mr. Hyde, vilket jag inte tyckte lät särskilt intressant. Den har ju gjorts så många gånger förut. Jag förstod inte riktigt hur de skulle kunna dra ut den historien till en hel tv-serie. Och efter att ha sett pilotavsnittet, som var riktigt underhållande, så är jag fortfarande tveksam om hur det ska gå till.

Läs resten av detta inlägg…