Mina 12 favorit-avsnitt av tv någonsin

Twin Peaks: The Return - Part 8

Jag tittade nyligen klart på Netflixs nya serie The Haunting of Hill House och överlag är det en fantastiskt bra serie, men ett avsnitt tornar upp sig över resten och jag räknar det nu som ett av mina absoluta favorit-avsnitt av alla serier jag någonsin sett. Om du har sett serien så vet du kanske vilket jag syftar på. Jag började därför tänka på att faktiskt sammanställa en lista över mina personliga favoriter och detta blogginlägg är ett resultat av det. Jag har försökt att hålla mig till endast ett avsnitt per serie men några hade jag inte hjärta att utesluta endast på grund av en påhittad regel som det. Så här kommer min lista. Tänk på att detta inte är en tävling, utan endast mina helt subjektiva åsikter.

OBS! Naturligtvis är det spoilervarning på hela detta inlägget.

Läs resten av detta inlägg…

Black Mirror förutspår framtiden

Black Mirror

Den brittiska serien Black Mirror målar upp en tämligen mörk bild av en framtid där tekniken utvecklats till fantastiska men samtidigt skrämmande höjder, och möjligheterna att missbruka den blivit både enklare och effekten av det värre. Det mest skrämmande med serien är dock dess tendens att faktiskt förutspå framtiden.

Läs resten av detta inlägg…

Dags för Black Mirror igen

En serie som inte fick så mycket uppmärksamhet under sin första säsong är brittiska Black Mirror. Anledningen kan vara att den bara hade tre avsnitt och att den inte är någon direkt feel-good serie. Snarare det rakt motsatta. De tre avsnitten var tre helt separata historier som utspelar sig i en nära framtid där den moderna tekniken inte alltid främjar mänskligheten utan snarare plockar fram våra mörkaste sidor.

Säsong två ser ut att fortsätta på samma spår och kommer även den att endast innehålla tre avsnitt. Första avsnittet av säsongen går av stapeln på måndag den 11:e februari. Rekommenderas om du gillar din science fiction mörk och samhällskritisk.