Do No Harm – Fascinerande ny serie

Jag var lite skeptisk när jag först läste om denna serien. Det jag minns av det jag läste var att det skulle bli en modern version av den gamla historien om Dr. Jekyll och Mr. Hyde, vilket jag inte tyckte lät särskilt intressant. Den har ju gjorts så många gånger förut. Jag förstod inte riktigt hur de skulle kunna dra ut den historien till en hel tv-serie. Och efter att ha sett pilotavsnittet, som var riktigt underhållande, så är jag fortfarande tveksam om hur det ska gå till.

Serien handlar om den talangfulla unga kirurgen Jason Cole som har en mörk hemlighet. Han har en personlighetklyvning och varje natt mellan klockan 20.25 på kvällen och klockan 8.25 på morgonen tar hans alter ego Ian Price över och ställer till så mycket oreda som möjligt. De senaste åren har Jason lyckats stoppa Ian genom att ta en experimentell drog som en av hans kollegor tagit fram. Denna drog knockar honom medvetslös i precis 12 timmar, men med tiden har hans kropp byggt upp ett motstånd mot drogen och i pilotavsnittet får vi se Ian Price ta över för första gången på 5 år. Och han är inte glad.

Första avsnittet slutar med att lägga upp kursen för säsongen. Jason och Ian kommer överens om att låta varandra vara ifred, men Jason planerar att hitta ett sätt att bli av med Ian för gott. Det ska bli mycket intressant att se hur och om serien utvecklar sig. Upplägget känns ju ganska begränsande och Jasons plan kommer ju uppenbarligen inte att fungera eftersom serien då skulle ta slut. Vi kommer förhoppningsvis få lite mer bakgrundshistoria i kommande avsnitt då vi endast fick lite korta snuttar av detta i piloten.

Jag kommer iallafall följa serien i några avsnitt, men jag är lite skeptisk till att den kommer utvecklas tillräckligt mycket för att få mer än en säsong, om ens det. Visserligen går ju serien på NBC, så det kommer inte krävas särskilt höga tittarsiffror för att anses vara en succé. Jag hoppas bara att de lyckas göra något bra av den.

Uppdatering: Och serien har nu lagts ner efter endast två avsnitt. Lite synd, men inte överraskande.