New Girl – 1×14 – Bully

– Hey man. I’m going to the beach to watch the sun go down, cause I love sunsets. Did you know that about me?
– What the hell is wrong with you?

— Nick och Winston

Som jag trodde, Nick och Julias förhållande klarade inte förra veckans misslyckade Alla hjärtans dag. Hans smått psykotiska förnekande av sin depression var en av höjdpunkterna av veckans avsnitt. En annan höjdpunkt var scenerna mellan Schmidt och Cece, speciellt scenen där han charmerar henne med sexiga ost-analogier. Hennes reaktion på detta var ju bara rent komedi-guld. Jag tvivlar på att de kan hålla sitt förhållande hemligt länge till och det ska bli kul att se reaktionerna när de andra får reda på det.

Historien om Jess kamp mot en mobbare var lite mindre intressant även om den också bjöd på en del guldklimpar. Slutscenen där Jess nonchalant erkänner att det var hon själv som kommenterat på sin video på nätet fick mig att skratta ganska gott. Hennes metod för att bekämpa mobbaren genom att tvinga henne att sjunga en duett var nog det smartaste hon kunde göra.

Avsnittets absolut roligaste scen var definitivt Nicks sammanbrott på barnens utställning, med citat om att personer som den där lilla tjejen inte är typen vi vill ska utveckla avancerade robotar. I övrigt var det lite av ett utfyllnadsavsnitt som blir ganska vanligt i mitten av säsonger som är över 20 avsnitt långa.

Rating: ★★★½☆