New Girl – 1×16 – Control

– I love the beach. Now isn’t this better than arguing about a hutch?
– Yeah, if you like hanging out  on the rim of a giant fishtoilet.

— Jess och Schmidt

Vad lärde vi oss då av denna veckans avsnitt av New Girl? Inget nytt egentligen, bara de urgamla sanningarna om att aldrig låna pengar av eller spela om pengar med dina vänner, och stör inte den ömtåliga ekobalansen i universum genom att försöka få Schmidt att bli mer spontan och mindre pedantisk. Han blir bara värre.

Det var dock nästan värt det för att få se Schmidt dansa nästan lika onaturligt som Elaine i Seinfeld och tillbakablicken när han spydde när han först flyttade in i lägenheten och fick se hur stökigt Winston och Nick levde. Han har verkligen problem, men det är ju tur att de andra har nytta av det iallafall. Nu väntar vi bara på att han börjar ställa lite krav på Cece också så att han kan bli mer än bara ett bootycall då och då.

På tal om Winston och Nick verkade det som om de hade en hel del gammalt groll som kom tillbaka på en gång. Det resulterande “slagsmålet” i kassan i snabbköpet var nog det mesigaste och roligaste jag sett på ett bra tag. Det var nog bra att de släppte ut det iallafall, de verkade ju vara bra vänner i slutändan ändå.

Till skillnad från förra veckans lite mer allvarliga avsnitt höll detta sig till vad serien gör bäst; torr, absurd humor. Därför blir betyget därefter.

Rating: ★★★☆☆