New Girl – 1×19 – Secrets

Efter en liten berg- och dalbana av kvalitet är vi återigen uppe på en relativt hög höjd igenom i denna veckans avsnitt. Två distinkta historier utspelades samtidigt utan att fokusera för mycket på någon av karaktärerna, utan alla fick ungefär lika mycket att göra. Som jag sagt tidigare så blir i mina ögon en komediserie nästan alltid bättre om flera karaktärer är involverade i avsnitten.

Vi fick se resultatet av förra veckans avslöjande när Winston kom på Schmidt och Cece i bilen på väg hem från Mexico och det gav upphov till en hel del roliga diskussioner. Jag trodde inte att Jess skulle bli så upprörd som hon blev, men till slut så accepterade hon det iallafall bättre än Winston. Hans och Nicks reaktioner var ju mycket roligare och vi fick även det tveksamma nöjet att se vad som händer med Nick när han försöker hålla en hemlighet.

Detta påverkade ju även den andra historien som även det var en fortsättning på Nicks tidigare upptäckt att unga tjejer gillar honom. Att det blev för mycket för honom så att han blev tvungen att fråga Schmidt efter råd om hur man hanterar det var ju sannerligen ironiskt. Schmidts föreläsning med en osynlig whiteboard var ju en av avsnittets roligaste scener. En annan var avslöjandet om killarnas tankeverksamhet om Jess vid sina intima soloprestationer samt Winstons senare anklagande om att hon gjorde samma sak.

Nu gäller det bara att de behåller denna kvalitet på humorn i några avsnitt till så bli detta en av de bästa nya komediserierna på länge. En möjlig anledning till att detta avsnitt var bättre än de senaste var att Russell inte ens nämndes. Hans karaktär är nog den tristaste hittills i denna serien, vilket i och för sig inte säger så mycket, och drar ner kvaliteten på hela serien. Jag hoppas att han glöms bort eller åtminstone att Jess dumpar honom snabbt om han kommer tillbaka.

Rating: ★★★★☆