The Big Bang Theory – 5×21 – The Hawking Excitation

Det går verkligen bra för Howard Wolowitz just nu. Inte nog med att han ska gifta sig med Bernadette och får jobba med Stephen Hawking, han får även chansen att hämnas på Sheldon för alla nedsättande kommentarer om hans utbildning och arbete. Jag tror inte någon skulle gjort något annat än vad Howard gjorde i detta avsnittet om de fått chansen. Till och med Bernadette tog ju till vara på möjligheten att slippa hjälpa Howards mamma prova klänningar genom att dumpa det på Sheldon.

Som vanligt handlade större delen av avsnittet om Sheldon denna veckan, men i och med att Howard var den som hade makten att få honom att göra som han ville så fick ju även han vara med lite mer än vanligt. De andra karaktärerna börjar bli mer och mer bakgrundsfigurer, med undantag av det förra som handlade om Raj mer än vanligt. Leonard och Penny har vi verkligen inte sett mycket av på sistone och Amy har inte synts till alls i de senaste avsnitten.

Det är lite farligt att koncentrera handlingen till en karaktär så pass mycket som The Big Bang Theory gör. Visserligen är ju Sheldon underhållande men hans karaktärsutveckling är ju i princip obefintlig, så risken finns att man snart kommer tröttna lite på honom och då är serien illa ute. Nej, fram med lite fler avsnitt med de andra karaktärerna och ta gärna in lite gamla stammisar som Wil Wheaton och Stuart igen.

Rating: ★★★☆☆