30 Rock

30 Rock – 6×16 – Nothing Left to Lose

Denna veckan fick vi ett någorlunda roligt avsnitt av 30 Rock, med en hel massa roliga repliker från nästan alla karaktärer. Det är inte ofta alla ens får vara med i ett avsnitt och ännu mer sällan alla får minst en rolig replik. Framför allt var det roligt att få träffa doktor Spaceman igen, han är alltid en höjdpunkt i de avsnitt han är med.

Den roligaste delen av avsnittet var helt klart utvärderingarna om sig själva som alla karatärerna skrivit och de klipp vi fick se i början och slutet när de läste upp dem. Vem kunde ana att Lutz var en så god lyssnare? Att Jenna skulle vara så ärlig och deprimerad var lite överraskande, men det var ju som hennes receptbelagda “utmattning” som var orsaken.

Lite mer väntat var ju Petes ärliga svar om sin brist på ambition. Listan med saker han gjort och varit med om tidigare i livet var en rolig tillbakablick på tidigare avsnitts tillbakablickar, och deras kommentarer om den var ju ännu roligare. Det märks dock att Jack har lite brist på mål just nu eftersom han till och med försöker hjälpa Pete och vi fick ju även höra honom erkänna det lite senare i avsnittet. Jag undrar vad som hände med hans tidigare planer på att ta över Kabletown, han verkade ju väldigt inställd på det nyss.

Jennas fejd med manusförfattarna är en ständigt återkommande historia som oftast är underhållande, så också denna gång. Att hon verkligen går på deras skämt så stenhårt är kanske lite svårt att tro, men Jenna är ju också en ganska speciell person. Att se henne som smurf var ju en annan av avsnittets höjdpunkter.

Historien om Tracys luktsinne var ju den minst trovärdiga delen av veckans avsnitt, men även denna bjöd på en hel del roliga ögonblick. Främst tror jag det berodde på att Tracy var så olik sig själv vilket alltid är bra. Han har blivit väldigt enkelspårig de senaste åren och alla variationer verkar roliga vid en jämförelse.

Rating: ★★★½☆