Community

Community – 3×14 – Pillows and Blankets

Hittills har varje säsong av Community haft minst ett avsnitt som stuckit ut ordentligt från mängden. I den första var det avsnitt 23, Modern Warfare, som förvandlade skolan till en paintballkrigszon och i den andra var det den tvådelade säsongsfinalen, A Fistful of Paintballs och For A Few Paintballs More, som behandlade ungefär samma tema men utspelades ett år senare. Nu var det äntligen dags för denna säsongens avsnitt med det där lilla extra.

Det var skönt att de inte fortsatte på samma paintballspår som tidigare, men tyvärr nådde detta avsnitt inte riktigt upp till samma otroligt höga nivå som de tidigare. Det var ändå flera gånger bättre än de flesta andra komediserier kan drömma om. Upplägget med intervjuer, bildtexter och stillbilder var en mycket mer sammanhållen parodi på dokumentärer och serier som The Pacific än tidigare säsongers lite mer lösa teman. Avsnittet innehöll inte så många gapskratt men åtminstone jag satt med ett brett leende genom hela upplevelsen.

Historien denna gången var ju också lite mer allvarlig, med vänskapen mellan Abed och Troy på spel, vilket nog är orsaken till att de undvek rena tokigheter som annars är vanligt förekommande. Man kan även luras att tro att Jeff utvecklades emotionellt en aning, men det har vi trott förut också, innan han återgått till sitt vanliga själviska jag i efterföljande avsnitt. Jag misstänker att samma sak kommer hända här.

Det enda problemet med detta avsnitt var att de lades i mitten av säsongen och att risken för besvikelse över de återstående därför är överhängande. Jag ser inte någon möjlighet att de kan leva upp till samma höga standard i kommande avsnitt, så det gäller att sänka sina förväntningar rejält. Men vet vet, de kanske har något ännu bättre planerat innan säsongen, och troligtvis serien, tar slut.

Rating: ★★★★☆