The Big Bang Theory – 5×21 – The Hawking Excitation

The Big Bang Theory

Det går verkligen bra för Howard Wolowitz just nu. Inte nog med att han ska gifta sig med Bernadette och får jobba med Stephen Hawking, han får även chansen att hämnas på Sheldon för alla nedsättande kommentarer om hans utbildning och arbete. Jag tror inte någon skulle gjort något annat än vad Howard gjorde i detta avsnittet om de fått chansen. Till och med Bernadette tog ju till vara på möjligheten att slippa hjälpa Howards mamma prova klänningar genom att dumpa det på Sheldon.

Läs resten av detta inlägg…

The Big Bang Theory – 5×20 – The Transporter Malfunction

The Big Bang Theory

Oj, ett avsnitt om Raj, det är inte varje dag vi är så lyckligt lottade. Det verkar som om manusförfattarna har ungefär samma åsikt som jag, att det är dags att han träffar en kvinna innan han blir alkoholist. Nu börjar han bli så desperat att han till och med ber sina föräldrar om hjälp, och det gick ju som det gick. Jag undrar om manusförfattarna verkligen funderar på att göra honom gay på riktigt?

Läs resten av detta inlägg…

The Big Bad Theory – 5×19 – The Weekend Vortex

The Big Bang Theory

– Sheldon Cooper, I’ve got a bone to pick with you and I’m about to do it in front of all your friends.
– Yeah, you pick that bone, you pick that bone clean!
– I’m gonna publicly shame you, and then sit back as societal pressure compels you to modify your behaviour.
– Oh… Buuurn!

— Amy och Penny

Skönt att ha Sheldon och grabbarna tillbaka efter en veckas uppehåll. Trots en del problem är detta en av de serier jag ser fram emot varje vecka. Detta avsnittet var dessutom ett av de bästa på länge, med gott om one-liners och en uppbyggnad som påminde mycket om de första säsongerna av serien. Det funkar alltid bäst när alla karaktärerna är med och interagerar med varandra istället för att ha flera separata historer.

Läs resten av detta inlägg…

The Big Bang Theory – 5×18 – The Werewolf Transformation

The Big Bang Theory

– But somehow, as I sat there wrapped in a cocoon of my own neck sweat, I found that primal part of the human spirit that just wants to keep on living. No matter what the cost.
– You’re so brave, I’m proud of you.
– I ate a butterfly.

— Howard och Bernadette

Att Sheldon är rädd för förändringar vet vi alla, men här får vi en liten inblick i varför vi alla bör vara rädda för förändringar för Sheldon. Att en missad hårklippning skulle leda till sådant kaos trodde jag aldrig. Bongotrumsolon, torsdagspyjamas på fel dag, rena vilda västern.

Läs resten av detta inlägg…

The Big Bang Theory – 5×17 – The Rothman Disintegration

The Big Bang Theory

– How does it work?
– Oh, it’s very simple. Scissors cut paper, paper covers rock. Rock crushes lizard, lizard poisons Spock. Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard. Lizard eats paper, paper disproves Spock. Spock vaporizes rock and as it always has, rock crushes scissors.

— Kripke och Sheldon

Jag har alltid varit lite tveksam till Kripke i denna serien. Ibland baseras alltför mycket humor om honom på hans talfel och visst kan det vara kul ibland, men när det hanteras som i avsnittet om den nya iPhonen och dess program Siri, där han själv inte verkade medveten om det, blir det bara elakt. Lyckligtvis används det oftast bara som ett småkul karaktärsdrag, som i detta avsnittet.

Läs resten av detta inlägg…

The Big Bang Theory – 5×16 – The Vacation Solution

The Big Bang Theory

– I’m so glad you talked Howard out of having your wedding invitations in klingon.
– Turn it over. I’m hoping my relatives think it’s hebrew.

— Penny och Bernadette

Det är kanske passande att den enda serien som helt ignorerar Alla Hjärtans Dag är denna, med tanke på vilka det handlar om, men jag är ändå lite överraskad. Karaktärernas kärleksliv, eller brist på det, brukar ju för det mesta vara det centrala i handlingen.

Istället får vi två historier; den ena om Sheldon som tvingas ta semester, den andra om Bernadette vars pappa vill att Howard ska skriva på ett äktenskapsförord. Sheldon beslutar sig för att spendera sin ledighet tillsammans med Amy i hennes labb, men det blir inte riktigt lika roligt som han föreställt sig. Howard och Bernadette kommer överens om att Howard ska prata med hennes pappa om saken, och hon ger honom en tämligen utförlig lista på ämnen att undvika i konversationen.

Jag har inte så mycket mer att skriva om detta, det var ett hyffsat roligt avsnitt som vanligt men så här i efterhand är det svårt att sätta fingret på några specifika roligheter.

The Big Bang Theory – 5×15 – The Friendship Contraction

The Big Bang Theory

 

– I thought you said candles were dangerous?
– This is a Bunsen burner. I’m a scientist, I know what I’m doing.

— Leonard och Sheldon

The Big Bang Theory är en sån där serie som fungerar som skräpmat för hjärnan. Det smakar gott och mättar för stunden, men när man tittar lite närmare på den innehåller den inte mycket av värde. Det kanske låter negativt men jag ser det inte så.

Ibland behöver man låta hjärnan vila lite och bli tillsagd när det är roligt. Det här avsnittet var ytterligare ett bra exempel på detta. När jag tittade på det var jag road, jag log och skrattade till lite ibland som man gör. Men när jag i efterhand gick igenom det lite mer noggrant för att hitta en bild och ett roligt citat till detta inlägg så var det inte lätt.

Jag såg för länge sedan en kort snutt av serien där skrattet inte var med och då förstår man lite bättre varför det är som det är. Man är helt enkelt väldigt lättpåverkad. Titta till exempel på det här klippet. När man ser det så är det mer sorgligt än roligt. Men nu ser man det ju inte så, som tur väl är.

I detta avsnitt blir Leonard trött på hans och Sheldons rumskamratsavtal och väljer att nedgradera deras vänskap till ”bekanta” vilket gör att han slipper vara Sheldons chaufför med mera. Sheldon upptäcker att ingen annan heller har någon lust att bli hans personliga slav och börjar till slut försöka övertyga Leonard att skriva på avtalet igen. Efter ett antal misslyckade försök går Leonard med på det i utbyte mot skapandet av Leonard-dagen, som ska infalla en dag om året och uppmärksamma hans bidrag till Sheldons liv.

Howard och Raj ägnar avsnittet åt att komma på ett smeknamn åt Howard nu när han ska bli astronaut. Förutsägbart nog blir hans smeknamn till slut inte riktigt vad han önskat sig.

Ett ganska genomsnittligt avsnitt som tyvärr innehöll lite för lite Penny, Amy och Bernadette.