House

House – 8×15 – Blowing the Whistle

House återvänder efter ett alldeles för långt avbrott och för en gångs skull var faktiskt veckans fall mer intressant än läkarna själva. Det är inte ofta det händer och då brukar det bero på att avsnittet som helhet inte är så bra, men denna gång var fallet ganska intressant. Det behandlade en del frågor om heder och lojalitet och flera saker speglades även i teamets historia.

House lurade ju sitt team för att se vem som skulle skvallra för Forman om att han var sjuk och det var lite spännande att se dem debattera vad de skulle göra. Att det till slut var Chase som gjorde det var lite överraskande eftersom han var den som verkade mest övertygad om att House fejkade det. Jag misstänker att det även var början på uppbyggnaden inför seriens final och att Chase kommer bli den som tar över efter honom när han slutar, vilket jag tippar på kommer hända i sista avsnittet.

Med en stark historia om veckans patient, plus en intressant historia om teamet så var detta ett lite bättre avsnitt än genomsnittet. Inget mästerverk på långa vägar, men fortfarande underhållande. Det är starkt av en serie att kunna leverera en så hög nivå efter 8 säsonger. Förhoppningsvis har de lagt upp en riktigt bra avslutning på serien också.

Rating: ★★★½☆