Californication

Californication – 5×12 – Hell Ain’t a Bad Place To Be

Ännu en säsongsavslutning denna veckan, denna gången för Hank Moody i Californication. Efter allt som hänt denna säsongen med Beccas kärleksliv, Karens äktenskap med Richard, Charlies förhållande med Lizzie, Marcys äktenskap med Stu, som alla haft en hel del problem så var det här sista avsnittet ovanligt lugnt och fridfullt. Hank hade, som han sa, en bra dag.

Men när allt ser ut att gå bra för Hank så vet man att någonting snart kommer att gå snett. Ju bättre det går, desto snedare kommer det gå och denna gången verkar det gå värre än det någonsin gått förut. När Carrie dök upp visste man att det skulle sluta illa, men jag trodde som mest att det skulle sluta med att han låg med henne, inte att hon skulle försöka döda honom.

Förutom slutscenen så slutade det mesta denna säsongen relativt lyckligt. Sam fick sin kvinna tills slut och allt han behövde göra var att skjuta någon. Denna någon blev ju Charlie som i sin tur verkar ha kommit på god fot med Marcy igen tack vare deras respektives affär med varandra. Till och med Charlie och Marcys son Stuart sa sitt första ord denna veckan, passande nog just “blowjob”. Och Hank är ju på god väg att pussla ihop sin familj med Karen och Becca igen, om det inte hade varit för den där slutscenen.

Serien har ju redan förnyats för en sjätte säsong, så att Hank dör är ju föga sannolikt. Som läget är nu känns det som att nästa säsong är en chans till en nystart, med en ovanlig stabilitet i karaktärernas liv. Det ska som vanligt bli kul att se hur de lyckas ställa till det för sig och orsaka så mycket kaos som vanligt.

Rating: ★★★½☆