Californication – 5×12 – Hell Ain’t a Bad Place To Be

Californication

Ännu en säsongsavslutning denna veckan, denna gången för Hank Moody i Californication. Efter allt som hänt denna säsongen med Beccas kärleksliv, Karens äktenskap med Richard, Charlies förhållande med Lizzie, Marcys äktenskap med Stu, som alla haft en hel del problem så var det här sista avsnittet ovanligt lugnt och fridfullt. Hank hade, som han sa, en bra dag.

Läs resten av detta inlägg…

Californication – 5×11 – The Party

Californication

Hanks familj och vänner har för vana att anklaga honom för att orsaka kaos och oreda var han än dyker upp, men som detta avsnittet mycket tydligt visar så lyckas de orsaka ordentligt med kaos på egen hand även när Hank är den som är vettigast i gänget. Till och med Samurai Apocalypse var lugnare och mer sansad än någon annan på festen och det säger en hel del.

Läs resten av detta inlägg…

Californication – 5×10 – Perverts & Whores

Californication

Stackars Charlie. Detta var verkligen inte hans vecka. På grund av hans svek mot Hank förra veckan då han skrev kontrakt med Tyler så har Hank sparkat honom som agent och som vän, och det verkar allvarligt denna gången. Hank börjar till och med att träffa andra agenter. Som om detta inte var nog så börjar det även gå upp för Charlie vad Lizzie egentligen är för en människa.

Läs resten av detta inlägg…

Californication – 5×09 – At the Movies

Californication

– Thank you, dad. I love you.
– Oh, now you love me.
– I always love you. Even when I’m thoroughly disgusted with you.

— Becca och Hank

Första dagen på inspelningen av Samurai Apocalypses film Santa Monica Cop började bra för Hank men tog hastigt en ordentlig djupdykning. Än en gång har hans frikostighet med sin kropp gett honom bekymmer. Man kan ju undra om han någonsin kommer att lära sig säga nej, men ska man vara ärlig så hade man nog inte handlat annorlunda själv om man var i hans position.

Läs resten av detta inlägg…

Californication – 5×08 – Raw

Californication

– Did you read his screenplay yet?
– What? I can’t hear you! No, not yet.
– Why? You promised.
– There’s just no upside, darlin’. If I read it and it sucks then I have to endure his pathetic attempts and give him feedback. The last young aspirant I gave notes to wound up in a hospital. And if it’s even remotely good, why would I wanna know that about him. See my dilemma here?
– I’ll never talk to you again.
– You barely talk to me now.
– I’ll become a stripper.
– I’ll read it.

— Becca och Hank

Väldigt händelserikt avsnitt denna veckan. Vem kunde tro att Tyler skulle visa sig vara en ganska schysst kille innerst inne? Inte nog med att han är en talangfylld författare, han har växt upp ett kärleksfullt och sexuellt frigjort hem tillsammans med sina två mammor som gjort honom till en ödmjuk och känslig kille. Konstigt att vi hittills i serien inte sett något av detta.

Läs resten av detta inlägg…

Californication – 5×07 – Here I Go Again

Californication

– Oh fuck! Oh fuck, please tell me we didn’t.
– I can’t tell you that.
– Oh my god.
– I won’t tell you that. You don’t remember?
– No…
– Anything? Of course we did. It was pretty epic stuff too, it was like a God damned sex opera. Your aria? It was beautiful by the way.

— Karen och Hank

Richards problem med spriten fick verkligen efterverkningar denna veckan i form av en mycket underhållande strippa vid namn Holly som han träffat och haft vilt sex med kvällen innan. Maken till jobbig människa har jag inte sett på länge. Hon var definitivt avsnittets höjdpunkt.

Läs resten av detta inlägg…

Californication – 5×06 – Love Song

Californication

– Ok, I’ll give it a shot. But we’re gonna have to get good and drunk first.
– See now that’s the best fucking idea I’ve heard all day.

— Hank och Kali

Ett ganska ovanligt avsnitt denna gången, men intressant att se lite återblickar till hur det hela började med Hanks och Karens flytt till Los Angeles med mera. Att återblickarna vävdes in i skrivandet av en kärlekssång var ju också snyggt gjort.

Att Hank och Kali till slut skulle hamna i säng tillsammans var väl oundvikligt ända sedan han satte sig bredvid henne på planet i säsongspremiären. Det börjar nästan bli lite löjligt med att alla kvinnor är så chanslösa mot Hank, men det är ju det serien baseras på så det är väl dumt att klaga. Serien är ju fortfarande underhållande att titta på.

Karen har verkligen otur när det gäller att välja män. Först Hank, som ju inte direkt är skapad för monogama förhållanden, och nu Richard som verkar förlora kampen mot sin alkoholism. Det är inte utan att man tycker lite synd om henne.

Californication – 5×05 – The Ride Along

Californication

 

– So what’s the move here? Good cop, bad cop, bald cop?

— Hank

Detta avsnitt kändes till en början ganska fristående men jag misstänker att ett par händelser i sista akten kommer att påverka resten av säsongen avsevärt. Men vi börjar väl från början. För att göra research inför sin roll som polis i den väldigt originella filmen Santa Monica Cop (ungefär som Beverly Hills Cop, men utspelar sig i Santa Monica så den är helt annorlunda) har Samurai Apocalypse bestämt sig för att åka med en riktig polis under kväll, och han har även bestämt att Hank ska följa med. När Charlie får höra det bjuder han in sig själv, naturligtvis endast för att skydda Hank och inte alls för att han är ett litet barn i en mans kropp.

Kvällen blir dock rätt misslyckad när polisen de åker med visar sig vara mer intresserad av munkar och att hålla sig vid liv än att jaga bovar. Ironiskt nog får han en stroke på ett café och de andra lämnar av honom på akuten. Sedan måste ju någon köra tillbaka polisbilen till stationen, vilket de osjälviskt tar på sig trots Charlies varningar. Det blir dock ett par omvägar på vägen till polisstationen.

Först får Sam ett telefonsamtal från någon som sett hans före detta flickvän, som Hank strulade med på en flygplanstoalett i säsongspremiären, på en klubb tillsammans med en annan kille. De åker dit och medans de väntar på att paret ska komma ut får de sällskap av en prostituerad som Charlie gentlemannaaktigt bjuder in i bilen. När paret kommer ut från klubben följer de efter deras bil och stoppar dem efter ett tag. Sam och Hank går ut för att konfrontera dem medan Charlie får en liten belöning för sin artighet genom en avsugning i baksätet. Tyvärr upptäcker han alldeles för sent att vad han trodde var en kvinna inte alls visar sig vara det, något som de andra två resten av kvällen har mycket roligt åt medan Charlie sitter i baksätet med homoångest och gråter.

Kvällens andra stopp blir på en lite finare restaurang där Karens nya man Bates har fått lite för mycket att dricka med hjälp av Beccas pojkvän Tyler. Som vi sett i tidigare säsonger reagera Bates inte riktigt som andra män när han dricker. Hans favoritsysselsättning vid sådana tillfällen är att ta av sig kläderna och spatsera runt med snorren instoppad mellan låren och visa upp sin ”mangina”. Något som kanske inte alltid passar så bra på restauranger fulla med folk. Efter ett tag kommer Sam in och Tyler känner ganska snabbt igen honom som en av männen som spöade upp honom rejält i ett tidigare avsnitt. Hank försöker förklara för Becca att han inte hade något med det att göra, men hon är minst sagt skeptisk och går därifrån.

Kvällen avsnitt avslutas med att de till slut blir stoppade av en riktigt polis efter att plockat upp en joggande, naken Bates på gatan. Som sagt, en hel del efterverkningar blir det nog att vänta i kommande avsnitt.

Californication – 5×04 – Waiting for the Miracle

Californication

 

– Any advice?
– Just be yourself, Charlie.
– …And who is that, exactly?

— Charlie och Lizzie

Parmiddag som blir katastrof har blivit något av en klassiker i denna serien, men veckans avsnitt är lite av ett undantag. Det blev inte så farligt som det varit i tidigare säsonger och det enda som egentligen händer är att Hanks psykotiska flickvän i slutändan bestämmer sig för att lämna honom.

I säsongens premiäravsnitt var det Hank som lämnade henne, vilket resulterade i att hon tände eld på hans lägenhet, så det här är antagligen inte det sista vi ser av henne. I övrigt hände inte så mycket i Hanks liv denna veckan.

Charlies sökande efter ett äkta förhållande och ett normalt sexliv resulterade denna vecka i en blindträff med en av hans nya barnflickas vänner, Mary. Trots ett antal pinsamma tystnader hamnar de till slut i säng där hon avslöjar att hon är oskuld. Detta sätter stor press på Charlie som måste ta hjälp av en ”shame boner” för att kunna slutföra sin ”prestation”. Mary blir med andra ord ganska besviken.

Detta kändes lite som ett mitt-säsongs-avsnitt, mer som utfyllnad än för att föra handlingen framåt.