New Girl – 1×13 – Valentine’s Day

– Is this Schmidt’s idea?
– It’s my idea. I wanna try a one-night-stand. Tonight is all about what “little Jess” wants.

— Cece och Jess

Det var lite överraskande att se Jess bli så “twirly” av Alla hjärtans dag men kanske inte helt oväntat efter vad vi fick se av hennes sovrumseskapader med Paul tidigare i säsongen. Hennes romantiska förmåga får dock snarast beskrivas som entusiastisk snarare än effektiv. Hennes försök till att ragga upp ett engångligg och de efterföljande händelserna var definitivt avsnittets höjdpunkt. Att få se Jason Stackhouse var dock lite oväntat. Han hette visserligen inte det här, men det var i princip samma karaktär så för mig var det Jason Stackhouse.

Nicks och Julias förhållande verkar inte så värst lovande när hon inte ens kan sluta jobba trots att han sitter i timmar och väntar på henne. Finns verkligen denna typen av arbetsnarkomaner i verkligheten eller är det ett Hollywood-påhitt? Det verkar i vilket fall som helst tämligen ohälsosamt, både fysiskt, mentalt och emotionellt. Jag tippar på att Julia inte kommer att bli långvarig i serien. Ingen större förlust, karaktären är ganska tråkig och inte speciellt intressant skriven.

Att Schmidt skulle vara den kille som var mest eftertraktad i ett avsnitt av New Girl trodde jag aldrig vi skulle få se, men det har ju varit något på gång mellan honom och Cece ett bra tag. Tur att det inte gick som Jess hade tänkt iallafall, det hade varit lite för osannolikt.