Alcatraz – 1×06 – Paxton Petty

– Did Hauser say why he thought Petty was coming here?
– Transparency isn’t one of Hauser’s strong suits.
– I just pictured him in a transparent suit. It’s pretty gross.

— Diego och Rebecca

När avsnittet började och man fick se hur Hauser och Dr. Gupta träffades blev jag lite hoppfull om att vi skulle få veta mer om bakgrundshistorien i detta avsnitt. Tyvärr så blev det inte så mycket mer än vi redan visste. Det nya informationen om dem var att de troligtvis var ett par och att hon har bra musiksmak. Lite kul att se Diego svettas lite när han träffade den söta och nördiga kvinnliga rättsläkaren.

Vad är det med Rebeccas farfars blod? Det nämndes i avsnittet att Dr. Beauregard tappat en stor mängd blod från honom när han satt i fängelse. Så vitt jag kan minnas var detta första gången det nämndes, men jag kan ha fel. Ska bli intressant att se om det har något samband med resten av mysteriet.

En annan intressant detalj var att Petty inte verkade ha en aning om hur och varför han förflyttats i tiden. Enligt honom vaknade han helt enkelt upp i vår tid, utan att någon pratat med honom om det hela. Tydligen så har de ansvariga endast pratat med några av fångarna innan eller efter flytten. Betyder det att resten av människorna helt enkelt bara åkte med av bara farten? Eller ska de kontaktas i efterhand i nutid och de hade helt enkelt inte hunnit få tag i Petty än?

Jag gillar fortfarande denna serien skarpt. Den har väldigt bra karaktärer, bra story varje vecka och ett lovande mysterium i bakgrunden. Jag vet fortfarande inte hur de ska lösa problemet med att utveckla historien när de väl avslöjat vad som hänt, men det ska åtminstone bli spännande att följa tills dess.