House – 8×12 – Chase

 – Booya!

— House

Skönt att se att förra veckans händelser inte gått förbi obemärkta även om Chases återhämtning gått lite väl fort. Från paralyserad till kryckor på tre veckor? Det verkar inte helt realistiskt.

De bästa avsnitten av House är alltid de som fokuserar mindre på patienten och mer på läkarna. Det gjorde det i detta avsnitt. I synnerhet fokuserade det som titeln på avsnittet antyder huvudsakligen på Chase. Händelserna i förra avsnittet verkar ha påverkat honom ganska rejält även om han inte vill erkänna det.

Jag undrar om den blivande nunnan som var veckans patient verkligen var det som Chase vill ha, eller om hon var ett substitut för något annat som han inte egentligen visste att han behövde.

Resten av teamet har också påverkats av händelsen, om än i olika grad. Den som verkar minst påverkad är Adams, som verkar vara den enda som pratat med en psykolog om det som hänt. Park och Taub hanterar det också på lite olika sätt. Park har blivit mer osäker på sin omgivning och jag är rädd att hon kanske inte ens kommer stanna säsongen ut. Det vore synd, hon är en av de mer intressanta och samtidigt sympatiska karaktärerna i serien just nu.

Taub hanterar problemet genom att ta kurser i självförsvar, något som House tycker är löjligt. Detta leder till lite välbehövlig humor i efter förra veckans seriösa avsnitt och denna veckans även det ganska allvarliga tema. De scener där House står och lurpassar är bland de roligaste jag sett i serien på länge.

Ett över medel avsnitt även denna vecka. Kan de verkligen hålla samma höga kvalitet resten av säsongen?