New Girl – 1×11 – Jess and Julia

 

– This means you two have been washing your junk with the same towel…
– Are you out of your mind!? How do you think this is your towel? Do you even wash it?
– No I don’t wash the towel, the towel washes me. Who washes a towel?

— Winston, Schmidt och Nick

Det här är en serie jag nyligen upptäckt. Den startade i höstas och har fått bra recensioner så jag gav den en chans, och det ångrar jag inte än. Kvaliteten var dock bättre i början, på sistone har det blivit lite mer drama och mindre komedi.

Serien handlar om Jess som flyttar in hos Nick, Winston och Schmidt efter att hon gjort slut med sin pojkvän. Vi får följa med gänget på deras äventyr med relationer och andra problem.

Serien började som sagt väldigt starkt med mycket roliga scener och repliker. De senare avsnitten har dock börjat handla mer och mer om relationerna som karaktärerna har med varandra och med sina pojk- respektive flickvänner. Det är detta som jag är lite tveksam till.

Jag ser denna serien som i huvudsak en komedi. Visst, den bästa sortens komedi är den som även blandar in lite drama, men det gäller att hålla en bra balans. Än så länge håller serien sig på rätt sida om linjen dock.

Veckans avsnitt handlar om Jess och Nicks nya flickvän Julia som har lite problem med att gilla varandra. Julia är en strikt och skötsam advokat medan Jess är musiklärare för barn. Man kan säga att de inte har så mycket gemensamt. Till slut lär de sig dock att acceptera varandras personligheter och blir, inte helt oväntat, vänner.

Avsnittets roligaste repliker handlar dock om Schmidts strävan efter torra handdukar, där bland annat citatet ovan kommer ifrån.