The Office – 8×13 – Jury Duty

 

I did get called into jury duty. Aaand they released me around noon. So, didn’t think it was worth it to come back to work for a half day. And then the next morning, Pam was a little overwhelmed with the kids so I took an extra day to help out. And three other days happened.

— Jim

Veckans avsnitt inleds med en härlig hyllning till kultklassikern Footloose med The Nard-dog som jammar loss med konfetti och bubbelplast nere på lagret. Klart en av de skönaste inledningarna denna säsongen.

Två historier utspelades parallellt denna gången. Den första handlade om Jim som tagit ut ett par extra lediga dagar och skyllt på att han suttit i en jury. Dwight börjar fatta misstankar när detaljerna i fallet som Jim tvingas hitta på inte stämmer till 100%. Han bestämmer sig för att avslöja Jims lögn för att få honom sparkad.

Den andra historien handlar om Angela som till slut föder sitt barn. Enligt hennes historia föds barnet en månad för tidigt, men babyn är minst sagt fullvuxen. Kevin, Erin, Oscar och Gabe åker till sjukhuset för att gratulera det lyckliga paret. Oscar, som tidigt började misstänka att senatorn är gay, fattar naturligtvis misstankar om att barnet inte alls är fött för tidigt. Han lyckas få Angela att erkänna att barnet blev till innan hon gifte sig.

Även Dwight har nu begett sig till sjukhuset för att söka upp Gabe för att få honom att sparka Jim. Han stöter på Oscar i väntrummet och får veta när barnet blev till. Personligen hade jag helt glömt att han och Angela strulade runt innan hon träffade senatorn, men nu är det ganska uppenbart att barnet är hans. Detta får honom att glömma bort sin jakt på Jim, iallafall för stunden.

Jag gillade detta avsnittet. De flesta karaktärerna fick åtminstone en eller två repliker, även om Dwight dominerade båda historierna. Sedan Michael slutade har serien haft lite svårt att hitta fokus. Det är som om huvudpersonen försvann och bara birollerna fanns kvar. Visserligen är det oftast birollerna som är roligast, men de är inte riktigt tillräckligt mångdimensionella för att bära en serie.

Nu verkar det som om Dwight börjar ta över huvudrollen mer och mer. Jag har inga större argument mot det. Det ryktas även om en spin-off-serie om honom där han slutar på kontoret och startar ett Bed & Breakfast. Detta är jag mycket mer tveksam till…