New Girl – 1×18 – Fancyman, del 2

Jag börjar misstänka att New Girl är i fara. Jag har inte koll på tittarsiffrorna eller så men jag har två goda skäl. Dels så har kvaliteten på avsnitten börjat variera väldigt mycket på sista tiden, och dels så var Martin Starr med i detta avsnittet. Jag är ett stort fan av honom och tycker han är grymt rolig och har en mycket bra smak i fråga om vilka serier han är med i. Problemet är att så gott som alla serier han är med i läggs ner ganska snabbt.

Hans roll i detta avsnittet var inte mycket att hänga i julgranen. Endast ett par korta repliker och ingen av dem var särskilt roliga. Tyvärr var det lite symptomatiskt för hela avsnittet, vilket innehöll väldigt få skratt överhuvudtaget. På rak arm kom jag inte på några alls faktiskt. Det som kom närmast var Nicks fylla i slutet, men jämfört med vad jag vet att denna serie är kapabel till så var det knappt över medel.

Två intressanta saker hände dock. Dels så vet nu Winston om Cece och Schimdts förhållande, som nu faktiskt verkar vara på väg att övergå i ett “riktigt” förhållande, och dels så har Jess och Russell nu erkänt sina känslor för varandra. Hur länge det förhållandet kommer vara återstår ju att se med tanke på hur korta hennes tidigare förhållanden varit.

Jag hoppas verkligen att kvalitetskurvan pekar uppåt igen nästa vecka och att detta avsnitt bara var ännu ett undantag i seriens vanligtvis så eminenta form.

Rating: ★★☆☆☆