New Girl – 1×12 – The Landlord

 

– Don’t get nervous Nick. This is just a regular conversion we’re having, except I’m rubbing your back. And then I’m gonna start unbuttoning your pants. And then I’m gonna unbutton my shirt. I’m not gonna take my underpants off though. Not right away, I’m gonna keep my underpants on until I let you take my underpants off. ‘Cause you are gonna be the Underpants Captain tonight.

— Remy

Ännu ett bra avsnitt av New Girl denna veckan, lägsta-nivån på denna serie är verkligen hög. Det skapar ju dock ganska höga förväntingar som den riskerar att inte kunna leva upp till i framtiden.

Denna gången vill Jess bevisa för Nick att alla människor innerst inne är godhjärtade och Nick är fast besluten om att bevisa det motsatta. Situationen drivs till sin spets när Jess kontaktar husets hyresvärd som killarna är livrädda för, med god anledning. Efter ett tag tycks Jess ändå ha charmat honom till att laga diverse fel i lägenheten, tills Nick informerar henne om att Remy, som han heter, bara är snäll mot Jess för att kunna få henne i säng.

Jess tycker att det är nonsens och för att bevisa att Nick har fel bjuder hon in Remy på middag och Nick bjuder in sig själv för att kunna vara vittne. Middagen går dock lite för bra och slutar i att Remy föreslår en trekant, vilket Jess och Nick nästan utmanar varandra till att genomföra under en hysteriskt rolig scen i sängkammaren.

Under tiden har Schmidt problem med att tolka sin chefs signaler; han vet inte om hon flörtar med honom eller inte. På Ceces inrådan tar han till slut mod till sig och får till slut veta hur det egentligen står till. Detta leder till avsnittets slutscenen, som är den absoluta höjdpunkten.