How I Met Your Mother – 7×15 – The Burning Beekeeper

 

– Ever since my divorce there’s been one liar after another. That’s why it’s so refreshing to meet someone honest like you, special agent Gary Powers.
– Listen. I think we can agree, there’s something here. Something big. That looks, and probably feels, real.

— Geraldine och Barney

Jag fick kolla en extra gång när jag läste vilken säsong denna serie är inne på. Har det verkligen gått 7 år sedan serien startade? Det är sällsynt att en komediserie kan hålla så pass hög klass som denna gör efter så många avsnitt.

Denna veckan var lite av en tillbakagång till första säsongens kluriga och underhållande manusstruktur, där flera historier utspelades samtidigt och man får se dem utvecklas från ett perspektiv i taget tills de alla knyts samman i slutet.

Redan från början hålls ett högt tempo och det är lätt att blir förvirrad av alla de till synes slumpartade saker som sker, men det är bara att luta sig tillbaka med vetskapen om att Carter och Bays har stenkoll på sina manus.

Hela avsnittet utspelar sig under fem minuter på Lily och Marshalls inflyttningsfest i sitt nya hus. Man får se vad som händer under denna tid i varje rum för sig och varje sekvens avslutas med att en brinnande biodlare springer igenom huset.

Ett underhållande avsnitt som visar att denna serie fortfarande har mycket att ge.