How I Met Your Mother – 7×20 – Trilogy Time

How I Met Your Mother

Ännu en serie som kommer tillbaka efter ett avbrott på några veckor. Jag misstänker att vi börjar närma oss ”sweeps” borta i USA vilket betyder att många serier släpper sina bästa avsnitt just nu. Både 2 Broke Girls och How I Met Your Mother hade riktigt roliga avsnitt denna veckan. Detta avsnitt hade ett upplägg som denna serien är väldigt bra på, nämligen hopp i tiden. Vi fick många referenser till tidigare händelser, plus en massa roliga spekulationer om hur grabbarna hoppades att framtiden skulle se ut.

Läs resten av detta inlägg…

How I Met Your Mother – 7×19 – The Broath

How I Met Your Mother

Denna veckan fick vi åter igen se en liten glimt av den sorts kluriga berättande som gjorde tidiga säsonger av How I Met Your Mother så bra, men tyvärr bara lite. Det verkar dessutom som om de menar allvar med att Barney är redo att slå sig ner och börja leva familjeliv med Quinn, eller åtminstone ha ett stadigt förhållande. Jag är skeptisk.

Läs resten av detta inlägg…

How I Met Your Mother – 7×18 – Karma

How I Met Your Mother

– Dear diary. It is day four on this island, which the natives have dubbed ”Long Island”, perhaps referencing how each hour here feels like it may never end.

— Robin

Stackars Lily och Marshall varade inte länge i sitt nya hus. Det var väl inte så konstigt kanske, men jag hade faktiskt ställt in mig på att de skulle bo där i fortsättningen. Det verkade ju inte vara några problem att ta sig till baren därifrån. Jag kommer definitivt sakna Lilys pappa. Robins zoologiska studie av Long Islands innevånare visade ganska tydligt att ingen av dem passade in särskilt bra där. Jag undrar om Robin kommer fortsätta bo hos dem nu när de flyttar tillbaka till staden?

Läs resten av detta inlägg…

How I Met Your Mother – 7×17 – No Pressure

How I Met Your Mother

– I go camping in secret!

— Ted

Inget vidare roligt avsnitt denna veckan, men trots att detta är en komediserie betyder det inte att det var dåligt. Detta är en serie som hanterar både humor och drama på ett bra sätt vilket gör att det kan skapas en bra kontrast mellan det roliga och det allvarliga. Veckans huvudhistoria om Ted och Robins utforskande av eventuella känslor för varandra var ett mycket bra exempel på detta, eftersom det samtidigt vävdes in bra i den andra, roligare historien om Lilys och Marshalls hemliga låda.

Läs resten av detta inlägg…

How I Met Your Mother – 7×16 – The Drunk Train

How I Met Your Mother

– Sorry this is taking so long, he kicked for everybody else.
– It’s hard for the little guy to perform under pressure.
– Top ten things Marshall said on his wedding night.
– Whoa! It was small but I think I felt something.
– Top ten things Lily said on her wedding night.
– Stop laughing at it Lily!
– Top ten things Marshall said on his wedding night!

— Lily, Marshall, Barney, Kevin och Robin

Jag trodde faktiskt inte att Kevin skulle vara så länge som han gjorde, men så fort han plockade fram ringen visste man att det var kört. Robin har verkligen seriösa relationsproblem.

Jag gillar inte riktigt den här trenden på senare tid att Barney börjar bli kär i kvinnor på riktigt. Det började med Robin och har fortsatt med ett par stycken. I denna säsongen var Nora ett tag föremålet för hans känslor, men nu verkar han ha glömt henne och fokuserar på Quinn. Jag tvivlar på att det kommer bli något långvarigt, men en överintelligent strippa kan ju inte bli annat än intressant att följa.

Ted, Lily och Marshall var lite i bakgrunden denna vecka, även om de var med ganska mycket så handlade det inte riktigt om dem. Kul iallafall att de inkluderar alla karaktärerna i alla avsnitt men det är kanske inte så konstigt när de bara är 5 stycken.

 

How I Met Your Mother – 7×15 – The Burning Beekeeper

How I Met Your Mother

 

– Ever since my divorce there’s been one liar after another. That’s why it’s so refreshing to meet someone honest like you, special agent Gary Powers.
– Listen. I think we can agree, there’s something here. Something big. That looks, and probably feels, real.

— Geraldine och Barney

Jag fick kolla en extra gång när jag läste vilken säsong denna serie är inne på. Har det verkligen gått 7 år sedan serien startade? Det är sällsynt att en komediserie kan hålla så pass hög klass som denna gör efter så många avsnitt.

Denna veckan var lite av en tillbakagång till första säsongens kluriga och underhållande manusstruktur, där flera historier utspelades samtidigt och man får se dem utvecklas från ett perspektiv i taget tills de alla knyts samman i slutet.

Redan från början hålls ett högt tempo och det är lätt att blir förvirrad av alla de till synes slumpartade saker som sker, men det är bara att luta sig tillbaka med vetskapen om att Carter och Bays har stenkoll på sina manus.

Hela avsnittet utspelar sig under fem minuter på Lily och Marshalls inflyttningsfest i sitt nya hus. Man får se vad som händer under denna tid i varje rum för sig och varje sekvens avslutas med att en brinnande biodlare springer igenom huset.

Ett underhållande avsnitt som visar att denna serie fortfarande har mycket att ge.