How I Met Your Mother

How I Met Your Mother – 7×20 – Trilogy Time

Ännu en serie som kommer tillbaka efter ett avbrott på några veckor. Jag misstänker att vi börjar närma oss “sweeps” borta i USA vilket betyder att många serier släpper sina bästa avsnitt just nu. Både 2 Broke Girls och How I Met Your Mother hade riktigt roliga avsnitt denna veckan. Detta avsnitt hade ett upplägg som denna serien är väldigt bra på, nämligen hopp i tiden. Vi fick många referenser till tidigare händelser, plus en massa roliga spekulationer om hur grabbarna hoppades att framtiden skulle se ut.

Avsnittet började med det roligaste introt på länge, men inte nog med det, det fortsatte även i slutet av avsnittet vilket gjorde det ännu bättre. Den stackars grannen som blivit besatt av Barneys mystiska beteende kunde ju inte veta att han bara gick ut för att lätta lite på trycket, vilket vi inte heller visste i början. Timingen i klippningen när Barney föklarade vad han gjorde var ju klockren.

Bland alla referenser som gjordes till tidigare avsnitt var det ändå en liten detalj som inte ens nämndes som jag tyckte var roligast, nämligen den långa mackan på bordet i framtidsvisionen av 2003. De som sett tidigare avsnitt med scener från Ted och Marshalls collegetider vet exakt vad den betyder. Det faktum att den bara låg där utan att någon ens nämnde den var just det som gjorde den så rolig. Alla tidningsrubrikerna från framtidsdrömmarna var ju också riktigt kul.

Men det verkar ju faktiskt som om Barney är riktigt seriös när det gäller sin flickvän. Jag blir mer och mer övertygad om att det kommer vara på deras bröllop som Ted möter serietitelns “mamma”, och det kommer ju definitivt ske inom tre år eftersom Ted kommer få sin dotter 2015. De kommer alltså inte att kunna dra ut serien så mycket mer, vilket ju stödjer teorin om att det endast blir en säsong till av serien.

Rating: ★★★★☆