House

House – 8×16 – Gut Check

Denna veckan fick vi ett lite mer lättviktigt avsnitt av House, även om det innehöll mycket känslor från flera håll. Saker som avhandlades i detta avsnitt var bland annat Chase och Parks förhållanden till sina familjer, Taubs förhållande till mobbare och Wilsons tankar om sin brist på barn. House själv höll sig lite i bakgrunden och manipulerade som vanligt de andra för att hjälpa dem eller för sin egen underhållning.

Denna gången var patienten relativt oviktig och fungerade mest som en symbol för Taubs förhållande med stora mobbare. Han fick lära sig lite om sina förutfattade meningar om hockeyspelare, även om House hade lite kul med hans hjärna under tiden. Han demonstrerade till exempel hur enkelt det var att helt ändra Taubs åsikt om patienten genom att ljuga om vad patienten sa till honom om Taub.

Historien om Wilsons son tyckte jag var både lite förutsägbar och på gränsen till för mycket. Det var ganska uppenbart att det var House som lurade honom om hela saken, men jag var rädd att Wilson skulle reagera mycket mer negativt än han gjorde när han fick reda på det. Att han skulle bli lättad och tycka att House gjort rätt som visade att han inte var redo att få barn var lite oväntat, men jag antar att han varit vän med House tillräckligt länge för att inte bli upprörd av nånting längre.

Den mest intressanta delen av avsnittet var historien om Chase, Park och hennes mormor. Vi vet fortfarande inte riktigt varför han erbjöd henne att flytta in hos honom tills hon hittade ett eget ställe men det kanske har att göra med hans längtan efter en familj, precis som hans plötsliga vänskap med Parks mormor. Jag gissar att han ser Park mer som en systerfigur än en potentiell älskare, även om hon själv verkar se sig själv mer som det senare. Jag tvivlar på att det kommer utvecklas någon romantik där, men det vore definitivt kul att se hur det skulle fungera.

Avsnittet som helhet var klart godkänt på grund av de många roliga replikerna, men det var trots allt inte särskilt djupt eller minnesvärt så betyget blir inte bättre än genomsnittligt.

Rating: ★★★☆☆