2 Broke Girls

2 Broke Girls – 1×20 – And the Drug Money

Efter ett lite längre avbrott återvänder 2 Broke Girls med ett ovanligt roligt avsnitt. Inte nog med att det var ganska många roliga repliker, vi fick även se en liten glimt av känslomässigt engagemang när Caroline började prata om sin pappa. Det var inte mycket, men det är ju en start iallafall. Frågan är om folket bakom serien verkligen har förmågan att utveckla karaktärerna på ett trovärdigt sätt.

Med tanke på vad vi sett hittills i serien är jag mycket skeptisk och det verkar inte heller vara deras mål med serien, vilket jag inte har något problem med om humorn håller en tillräckligt hög nivå. Problemet är att seriens humor håller en tämligen låg nivå vilket visserligen är kul, men kan komma att bli lite tröttsamt i längden. Ett bra exempel på detta var veckans avsnitt som baserades till stor del på kiss- och bajshumor men på en lite lagom barnslig nivå vilket gjorde det kul ändå.

En stor del av detta beror på Kat Dennings avslappnade och sköna sätt att leverera repliker. Jag skulle vilja påstå att hon egentligen bär hela showen, tillsammans med Beth Behrs som oftast fungerar ungefär som ett bollplank för Kat att skämta om och med. För att inte tala om det andra karaktärerna. Så jag undviker det. En stor anledning till att detta avsnitt var kul var att det fokuserade nästan helt på Max och Caroline, medan Oleg och Han endast hade ett par repliker var och Sophie saknades helt.

Denna första säsongen innehåller 24 avsnitt vilket jag personligen egentligen tycker är för mycket. Inte för att jag vill se mindre av serien men att producera så många avsnitt betyder oundvikligen att vissa avsnitt kommer att bli sämre eftersom de måste fylla ut hela säsongen. Nu var ju detta avsnitt som sagt rätt kul, så man får vara glad för det iallafall.

Rating: ★★★½☆