2 Broke Girls – 1×20 – And the Drug Money

2 Broke Girls

Efter ett lite längre avbrott återvänder 2 Broke Girls med ett ovanligt roligt avsnitt. Inte nog med att det var ganska många roliga repliker, vi fick även se en liten glimt av känslomässigt engagemang när Caroline började prata om sin pappa. Det var inte mycket, men det är ju en start iallafall. Frågan är om folket bakom serien verkligen har förmågan att utveckla karaktärerna på ett trovärdigt sätt.

Läs resten av detta inlägg…

2 Broke Girls – 1×19 – And the Spring Break

2 Broke Girls

Nu var det ett bra tag sedan förra avsnittet av 2 Broke Girls, men det mesta är sig likt. Förutom att Oleg och Sophie nu har sex regelbundet på oregelbundna platser. Och att Max och Carolines cupcake-firma börjar gå bättre och Max var ovanligt glad i hela avsnittet. När man tänker efter så är det faktiskt inte mycket som är sig likt.

Läs resten av detta inlägg…

2 Broke Girls – 1×18 – And the One-Night Stands

2 Broke Girls

– Dude, you and the webmaster have been talking ”business” every day for a week. Something going on there? Shouldn’t the web be mastered by now?
– It’s strictly business.
– All right, but it’s costing us $200, you might as well get something out of it. Maybe let him browse your Yahoo? Looks like he might have a big ol’ harddrive with a lot of raaam.

— Max och Caroline

För första gången i serien får vi denna veckan se åtminstone ett försök till avancerat manusförfattande med sammanhängande historier för de olika karaktärerna. Tyvärr verkade det som om de bara hade fantasi nog för ett halvt avsnitt, för efter Carolines födelsedagsfest är det som ett helt annat avsnitt börjar.

Läs resten av detta inlägg…

2 Broke Girls – 1×17 – And the Kosher Cupcakes

2 Broke Girls

– Sit, eat, come!
– Three of my favorite things to do!

 — Esther och Max

Veckans avsnitt var bättre än vanligt, vilket kan ha att göra med att Sofi var med mycket mindre än i de senaste avsnitten. Dock fick vi se två av tv-historiens sämsta fejknysningar någonsin och båda kom från Han.

Säga vad man vill om denna serien, men de hymlar åtminstone inte om sina starkaste fördelar; Kat Dennings hylla. De är inte sällan hon själv och andra karaktärer refererat till dem hittills i serien, men de håller det åtminstone på en bra humornivå.

Läs resten av detta inlägg…

2 Broke Girls – 1×16 – And the Broken Hearts

2 Broke Girls

– Max! Since it’s just after midnight it’s now officially Valentine’s Day. I’ve got something in here for you, guess what it is.
– Well, judging from that smile on your face I’d say it’s a finger-sized hole in your apron.

— Caroline och Max

Nu har verkligen Alla hjärtans dag satt igång på allvar i den amerikanska tv-världen. Även i Max och Carolines värld är det den 14: februari, men här uppmärksammas det bara i förbifarten och blir som tur väl inte avsnittets centralpunkt.

Även i detta avsnitt spelar Sofi en central roll, men mindre direkt än förra veckan. Hennes urringning är i detta avsnitt så våldsam att Earl får en hjärtattack. Max och Caroline tar honom till sjukhuset och det är där huvuddelen av avsnittet utspelas. Caroline får brottas lite mer med sitt förflutna i form av en doktor som hon dumpat i sitt tidigare rikemansdotterliv.

Jag har tyckt hela tiden att det vore bra om de utvecklade relationerna mellan karaktärerna mer, vilket vi får se en liten glimt av här. Max och Earl har en slags fader-dotter relation som hon saknat med sin riktiga far. Earl har vi ju inte fått veta så mycket om alls tidigare, han har ju mest varit en bakgrundsfigur med en eller två repliker per avsnitt.

Relationen mellan Sofi och Oleg verkar ju som om den kommer att utvecklas, med alla känslor av illamående detta kommer innebära. Kan bli lite kul att se, de kan ju passa varandra ganska bra.

Ett hyfsat roligt avsnitt denna veckan där höjdpunkten var Maxs diskussioner med receptionisten i sjukhuset som hon till slut går med på att dejta. En kul och lite slumpmässig twist där.

2 Broke Girls – 1×15 – And The Blind Spot

2 Broke Girls

 

– Hey, does that electric cigarette work?
– Yes, yeah, I smoked for seven years and then I quit when I was twelve.

— Max och Sofi

Serien 2 Broke Girl har egentligen bara två själ till att ses, och båda tillhör Kat Dennings. Serien är en otrolig tittarsuccé i USA av någon outgrundlig anledning, men så länge Kat får synas i rutan så klagar jag inte på det.

Serien i sig själv är som sagt inte särskilt bra. Skådespelet är stelt, karaktärerna är tunna som papper och skämten är oftast lite för plumpa. Själv uppskattar jag lite oanständig humor men här känns det oftast lite krystat på något sätt.

Det senaste tillskottet i serien är Max och Carolines nya granne Sofi, en polsk invandrare som driver en städfirma och som jag finner ganska irriterande. Detta avsnittet dominerades ganska totalt av henne och gjorde det tidvis plågsamt att titta på.

Max och Caroline vill tjäna lite mer extrapengar och försöker sig på jobbet som städare, något som Max har en hel del mer erfarenhet av än Caroline. Inte så mycket mer att säga om detta, ärligt talat.

Ett lite sämre än normalt avsnitt, mest på grund av Sofi som sagt.