2 Broke Girls – 1×17 – And the Kosher Cupcakes

– Sit, eat, come!
– Three of my favorite things to do!

 — Esther och Max

Veckans avsnitt var bättre än vanligt, vilket kan ha att göra med att Sofi var med mycket mindre än i de senaste avsnitten. Dock fick vi se två av tv-historiens sämsta fejknysningar någonsin och båda kom från Han.

Säga vad man vill om denna serien, men de hymlar åtminstone inte om sina starkaste fördelar; Kat Dennings hylla. De är inte sällan hon själv och andra karaktärer refererat till dem hittills i serien, men de håller det åtminstone på en bra humornivå.

Detta avsnitt var dock inget direkt framsteg för LGBT-rörelsen i och med Sofis dejt. Maken till löjlig stereotypisk bög har sällan skådats, inte ens på amerikansk tv och där finns det en hel del att välja på. Stereotyper är dock alltför vanligt i denna serien, nästan varenda karaktär förutom Max och Caroline är någon slags överdriven karikatyr. Jag hade gärna sett att de andra karaktärerna hade utvecklats lite men det verkar inte som om det kommer att hända.

Avsnittets höjdpunkt var tveklöst de två ungarna på Bar Mitzvahn, flera av veckans bästa repliker kom från dem. De hade ett grymt naturligt flyt i sin wiggerattityd som man sällan ser hos skådespelare och definitivt inte så unga som dessa båda pojkar.

Rating: ★★★½☆