House – 8×13 – Man of the House

– This man and I, did we marry for love? No. But this past week we have a lot of fun, working really hard to fool the U.S. government. Right?
– Don’t answer that.
– Way ahead of you.

— Dominica, Houses advokat och House

Denna veckan fick vi lite överaskande träffa Joe från en av mina favoritserier Medium. Ett tag trodde jag faktiskt att det var någon slags cross-over, men det verkar inte som om det var samma karaktär utan bara en tillfällighet att de båda hette Joe. Jake Weber ser väl kanske ut som en Joe.

Detta avsnitt fortsatte tyvärr inte trenden av grymma avsnitt som vi sett de senaste två veckorna. Förhoppningsvis hittar de tillbaka i rätt fotspår igen innan säsongen tar slut. Det vore synd och skam om en så bra serie som denna avslutades med en massa medelmåttiga avsnitt som detta.

Tävlingen om teamledare som House påbörjade var en av tre historier denna veckan och den tuffade på sakta i mak genom avsnittet utan att egentligen ställa till med något. Jag undrar om House hade hoppats att det skulle bli en större grej än det blev eller om det bara var något som behövde göras. Jag tror inte att Taubes nya titel kommer påverka den kommande handlingen nämnvärt.

Nästa historia handlade om Houses fru. Ska jag vara ärlig har jag inget minne av att vi sett Dominica tidigare, men jag antar att det har varit ett avsnitt någon gång i en tidigare säsong som handlat om detta. Kommer House att påverkas av att ha en hemmafru? Troligtvis inte.

Den tredje historien om Joe och hans fru väckte en del intressanta frågor om manlighet och vad som är bra och dåligt med det som brukar kallas manligt beteende. Tyvärr gick inte historien in särskilt djupt på detta, även om det till viss del påverkade diskussionerna om vem som skulle passa bäst som teamledare.

Som sagt, ett medelmåttigt avsnitt som var ett kul tidsfördriv, inte mycket mer.

Rating: ★★★☆☆