Californication – 5×07 – Here I Go Again

– Oh fuck! Oh fuck, please tell me we didn’t.
– I can’t tell you that.
– Oh my god.
– I won’t tell you that. You don’t remember?
– No…
– Anything? Of course we did. It was pretty epic stuff too, it was like a God damned sex opera. Your aria? It was beautiful by the way.

— Karen och Hank

Richards problem med spriten fick verkligen efterverkningar denna veckan i form av en mycket underhållande strippa vid namn Holly som han träffat och haft vilt sex med kvällen innan. Maken till jobbig människa har jag inte sett på länge. Hon var definitivt avsnittets höjdpunkt.

När hon kommer hem till honom och Karen dagen efter för att återlämna hans plånbok väljer Hank att hjälpa Richard genom att låtsas att Holly är hans nya flickvän. Frågan är varför han gör detta egentligen. Han tycker ju inte särskilt mycket om Richard, och skälet han anger Tyler indikerar att han gör det för Karens skull, men jag tror inte riktigt på det. Kanske är det så att han känner en viss sympati för Richards alkoholberoende eftersom han vet att han själv har ett beroende; sex. Jag tror inte riktigt han själv vet varför än.

På tal om Tyler så visade han en ny sida av sig själv denna veckan. Tyvärr visade denna sida bara att han är en ännu större skitstövel genom att utpressa Hank för att få honom att läsa hans manus. Varför ser inte Becca att hennes pojkvän är en skitstövel? Eller väljer hon att ignorera det? Och kommer Tylers manus att visa sig spela en större roll i kommande avsnitt?

Under tiden lever Charlie ganska gott, nu när han äntligen fick till det med Lizzie. Men vad är Lizzie ute efter egentligen? Är hon så oskyldig som hon verkar eller är hon en guldgrävare? Hennes historia om vad som hände vid poolen skiljde sig ju ganska markant från Stus och fler och fler detaljer om henne börjar bli lite tveksamma. Det ska bli intressant att följa den historien.

Ingen skymt av Apocalypse Samurai denna veckan vilket jag tycker är skönt. Hans karaktär är lite väl humorlös, hotfull och jobbig och känns inte riktigt som han passar in i serien.

Rating: ★★★½☆