2 Broke Girls – 1×18 – And the One-Night Stands

– Dude, you and the webmaster have been talking “business” every day for a week. Something going on there? Shouldn’t the web be mastered by now?
– It’s strictly business.
– All right, but it’s costing us $200, you might as well get something out of it. Maybe let him browse your Yahoo? Looks like he might have a big ol’ harddrive with a lot of raaam.

— Max och Caroline

För första gången i serien får vi denna veckan se åtminstone ett försök till avancerat manusförfattande med sammanhängande historier för de olika karaktärerna. Tyvärr verkade det som om de bara hade fantasi nog för ett halvt avsnitt, för efter Carolines födelsedagsfest är det som ett helt annat avsnitt börjar.

Jag gillade att hela ensemblen var med i första delen och samspelade på ett rappt och roligt sätt som till och med fick Sofi att bli tolererbar. Jag vet inte om hon har tonats ner lite och börjar närma sig en normal person eller om jag börjat vänja mig vid henne, men denna veckan hade hon ett par riktigt roliga repliker. Att Oleg till slut lyckades övertala henne var veckans minst överraskande överraskning.

Jag misstänker att webbdesignern inte kommer att komma tillbaka i serien, på samma sätt som Maxs bartender-kille försvann efter ett par avsnitt. Lite synd i båda fallen, de verkade vara någorlunda intelligenta karaktärer som kunde erbjuda lite balans mot den mer utflippade och ibland korkade humorn med Oleg, Sofi och Han.

Andra halvan av avsnittet som utspelade sig på bussen och i fängelset behöver vi nog inte prata så mycket om. Av någon anledning verkar de ha gjort en grej av att vi aldrig får se Carolines pappa. Jag inte riktigt vad meningen med detta är, det ger ju inga direkta komiska poänger.

Nåväl, första halvan lyfter avsnittet tillräckligt mycket för att man glömma den andra, så genomsnittet blir lite högre än vanligt.

Rating: ★★★½☆