How I Met Your Mother – 7×18 – Karma

– Dear diary. It is day four on this island, which the natives have dubbed “Long Island”, perhaps referencing how each hour here feels like it may never end.

— Robin

Stackars Lily och Marshall varade inte länge i sitt nya hus. Det var väl inte så konstigt kanske, men jag hade faktiskt ställt in mig på att de skulle bo där i fortsättningen. Det verkade ju inte vara några problem att ta sig till baren därifrån. Jag kommer definitivt sakna Lilys pappa. Robins zoologiska studie av Long Islands innevånare visade ganska tydligt att ingen av dem passade in särskilt bra där. Jag undrar om Robin kommer fortsätta bo hos dem nu när de flyttar tillbaka till staden?

Frågan är vart Ted hamnar nu när han lämnat över lägenheten till dem. Det är kanske inte någon större fråga, det finns väl gott om lediga lägenheter på Manhattan? Iallafall i tv-världen. Kanske flyttar han in hos Barney ett tag, vet vem. Hans inbillade samtal med Robin var dock en av de roligaste bitarna av avsnittet.

På tal om Barney så var han okarakteristiskt korkad denna veckan, men jag antar att det ska illustrera att han verkligen är kär. Förra veckan nämndes inte hans nyfunna kärlek alls, så jag blev lite överraskad när huvuddelen av detta avsnitt handlade om hur hon lurar honom på pengar. Hon verkar vara lite som en kvinnlig motsvarighet till honom själv, men istället för att lura till sig sex lurar hon till sig pengar.

Jag är som sagt tidigare på denna bloggen inte jätteförtjust i denna trenden med att Barney ska bli kär på riktigt, men det är kanske dags även för honom att växa upp och mogna till lite. Jag tror dock inte att serien tjänar på det. Barney har konstant varit seriens roligaste karaktär och det har inte berott på att han varit olyckligt kär precis.

Rating: ★★½☆☆