House – 8×14 – Love is Blind

– I know what’s wrong with the patient. Illegal drugs, some kind of acid.
– His tox screens were clean.
– His apartment wasn’t.
– We didn’t find any drugs.
– Then why am I completely tripping balls right now?

— Park och Taub

Historien om Houses biologiska pappa var något som jag helt glömt bort, måste jag erkänna. Jag vet att det pratades om det i avsnittet om hans fars begravning, men sedan dess har det inte nämnts alls vad jag vet. Men det är alltid kul att se Billy Connolly igen, det hade känts onödigt att ta in honom för en liten roll i ett avsnitt bara men det har ju i och för sig varit många kända skådespelare som gästat serien i enstaka avsnitt genom åren.

Veckans patient var ganska ointressant, som vanligt. Det blev dock lite mer intressant när risken uppkom att han även skulle förlora hörseln. Slutet på den historien blev ju dock tyvärr ganska mjäkigt och tillrättalagt. Den verkade heller inte påverka huvudpersonerna på något särskilt sätt, förutom Park då.

Parks LSD-tripp var ett av det roligaste momenten av serien denna säsongen, kanske i hela serien. Charlyne Yi är en väldigt rolig ung kvinna vars komiska talanger varit gravt underutnyttjade i denna serien än så länge. Hennes karaktär har ännu inte utforskats alls egentligen, och vi vet mycket lite om henne. Jag tror tyvärr inte att vi kommer att få veta så mycket mer heller, med tanke på att vi bara har 8 avsnitt kvar…

Jakten på Houses biologiska pappa går vidare. Det var lite kul i slutet när House frågade Wilson vad det fått reda på. Det första jag tänkte var att de fått veta att Houses mamma var lösaktig, och det första Wilson säger är “Your mom is a slut”. Man börjar nog lära känna de här karaktärerna ändå.

Avsnittet i sig var ganska medelmåttigt men Parks tripp höjer betyget avsevärt. Mer sånt!

Rating: ★★★½☆