2 Broke Girls – 1×16 – And the Broken Hearts

– Max! Since it’s just after midnight it’s now officially Valentine’s Day. I’ve got something in here for you, guess what it is.
– Well, judging from that smile on your face I’d say it’s a finger-sized hole in your apron.

— Caroline och Max

Nu har verkligen Alla hjärtans dag satt igång på allvar i den amerikanska tv-världen. Även i Max och Carolines värld är det den 14: februari, men här uppmärksammas det bara i förbifarten och blir som tur väl inte avsnittets centralpunkt.

Även i detta avsnitt spelar Sofi en central roll, men mindre direkt än förra veckan. Hennes urringning är i detta avsnitt så våldsam att Earl får en hjärtattack. Max och Caroline tar honom till sjukhuset och det är där huvuddelen av avsnittet utspelas. Caroline får brottas lite mer med sitt förflutna i form av en doktor som hon dumpat i sitt tidigare rikemansdotterliv.

Jag har tyckt hela tiden att det vore bra om de utvecklade relationerna mellan karaktärerna mer, vilket vi får se en liten glimt av här. Max och Earl har en slags fader-dotter relation som hon saknat med sin riktiga far. Earl har vi ju inte fått veta så mycket om alls tidigare, han har ju mest varit en bakgrundsfigur med en eller två repliker per avsnitt.

Relationen mellan Sofi och Oleg verkar ju som om den kommer att utvecklas, med alla känslor av illamående detta kommer innebära. Kan bli lite kul att se, de kan ju passa varandra ganska bra.

Ett hyfsat roligt avsnitt denna veckan där höjdpunkten var Maxs diskussioner med receptionisten i sjukhuset som hon till slut går med på att dejta. En kul och lite slumpmässig twist där.