Modern Family – 3×14 – Me? Jealous?

 

– Remember when we used to dress him up?
– I miss her…
– I hear you and I don’t like where this is going.
– You get the lipstick,  I’ll get the bra and tennis balls.
– Betty-Luuuke…
– I will burn this house down!

— Haley, Alex och Luke

Modern Family är en serie om en familj, som egentligen består av tre familjer. Familjens patriark är Jay, som är en framgångsrik företagare och gift med sin unga, snygga fru Gloria och hennes son Manny. Jays egna barn är vuxna och heter Claire och Mitchell. Claire är gift med Phil och har tre barn, Haley, Alex och Luke. Mitchell är gift med Cameron och de är adoptivföräldrar till Lily. Många karaktärer blir det.

Istället för att i varje avsnitt fokusera på en eller ett par av karaktärerna har denna serie valt att ha med allihop lika mycket i varje avsnitt, något som både är bra och dåligt. Det positiva är att vi får se alla karaktärerna och det finns egentligen ingen som inte är rolig att se. Det negativa är att varje karaktärs historia blir väldigt kort och ytlig när man, som i detta avsnittet, klämmer in 4 olika i samma avsnitt.

Denna veckan försöker Phil charma en kund, spelad av Greg Kinnear, som är både rik, trevlig och välrest. Lite väl trevligt tycker Claire, som inte blir jätteförtjust när han pussar henne på munnen när kvällen är slut. Phil ser inget konstigt i detta, han är ju mycket utomlands så det är antagligen bara så man gör där. Claire blir lite fundersam över varför Phil inte blir svartsjuk, men när de blir inbjudna på middag hos honom upptäcker hon att han faktiskt pussar alla på munnen utom Phil, trots hans kramförsök. Det är först när hon börjar skratta åt hans skämt som Phil blir riktigt svartsjuk och avslutar kvällen till Claires förtjusning.

Mitchell och Cameron bor för närvarande hemma hos Jay och Gloria för tillfället av någon anledning som jag inte minns. Spänningar uppstår mellan Cameron och Gloria när hon och Lily spenderar lite för mycket tid tillsammans. Cameron blir svartsjuk och börjar omorganisera Gloria kök som hämnd. Till slut inser dock de båda, med lite hjälp från Manny, att de inte egentligen har något att oroa sig för och blir bästa vänner igen.

Mitchell har det lite jobbigt med sin pappa Jay, som han tycker inte respekterar hans karriär som advokat. Med lite hjälp av en gammal radiopratare som är en av Jays idoler blir även deras problem lösta.

Haley har denna veckan blivit en så kallad Big Sister åt en liten flicka, något som får hennes riktiga lillasyster Alex att bli lite sur och svartsjuk. Till slut enas de dock om att deras bror Luke är bådas egentliga lillasyster. Luke är inte like begeistrad av detta.

Ett ganska genomsnittligt avsnitt denna veckan, med en hel del roligheter att glädja sig åt. Temat var iallafall ganska uppenbart: svartsjuka är fånigt.