House avslutas efter denna säsongen

 

Jag är kluven. Å ena sidan så har House gått stadigt utför de senaste säsongerna, å andra sidan kan de fortfarande producera avsnitt som denna veckans. Nu läser jag att producenterna har bestämt sig för att denna säsong ska bli den sista och därför kunna ge serien ett värdigt slut. Jag är bara inte säker på om jag vill att den ska ta slut redan.

Det är alltid en fördel för producenter och manusförfattare att veta vart de ska sikta och hur lång tid de har på sig. Lost är ett bra exempel på detta, där de efter säsong tre lyckades övertyga tv-kanalen att hålla sig till 6 säsonger och inte mer. Säsong 3 hade varit lite trevande och ofokuserad men åtminstone jag upplevde att serien fick en mycket tydligare målinriktning när de visste exakt hur länge de hade på sig att utveckla och avsluta historien.

Nu är ju inte House lika beroende av en överhängande story, men jag misstänker att den sista halvan av denna säsongen kommer att få åminstone en viss röd tråd fram till slutet. Själv föredrar jag serier som är uppbyggda på detta sätt snarare än att ha fristående avsnitt som skulle kunna visas i vilken ordning som helst. Det var mer vanligt förr, numera har de flesta serier som tur väl är en ganska bra kontinuitet, till och med komediserier.