Modern Family – 3×18 – Send Out the Clowns

Modern Family

– You take the car, I’ll go with the guys.
– In that tiny car? How are you all possibly gonna… Forget I asked.

— Cameron och Mitchell

Det kan inte vara lätt att ha en mamma som Gloria alltid, speciellt inte om man är kille. När man tänker efter är det lite konstigt att Manny inte har fler kompisar som Griffin, men när man tänker efter lite till så är det kanske inte så konstigt. Haken är ju att för att att vara kompis med Manny så måste man ju faktiskt spendera tid med honom och det kan inte vara det lättaste. Han är ju lite speciell.

Läs resten av detta inlägg…

Modern Family – 3×17 – Leap Day

Modern Family

– Shhh! The first rule of dealing with the cycle; you never mention the cycle. You tiptoe around it. The woman’s actually taken great pains to hide the monster she’s become, but if you acknowledge it, that brings the monster forth.
– My God. And there’s three of them.

— Phil och Luke

Jag kan inte minnas att det varit så förr om åren, men nu har tydligen alla amerikanska komediserier bestämt sig för att fira skottdagen. Modern Family tar dock inte ut svängarna lika mycket som 30 Rock, här är det främst Phil som tar den på blodigt allvar. Tyvärr sammanfaller den detta år på samma dag som något annat som definitivt är blodigt allvar; hans frus och döttrar månadscyklar.

Läs resten av detta inlägg…

Modern Family – 3×16 – Virgin Territory

Modern Family

– What is she talking about?
– Oh, it’s a My Sweet Companion doll. They all have these elaborate back stories. Beatrice works with blind dolphins and models.
– There are blind models? That’s so sad. They cannot see how pretty they are.

— Gloria och Mitchell

Denna veckan fick Phil reda på att hans dotter Haley inte längre var oskuld, och han hanterade det ovanligt bra måste jag säga. Åtminstone för att vara Phil. Till och med Haley fick erkänna att hon faktiskt har en ganska cool pappa. Samtidigt verkade Alex, till Phils lycka, upptäcka lite av vad hon missat genom att vilja växa upp för snabbt tack vare en docka som var misstänkt likt henne själv.

Läs resten av detta inlägg…

Modern Family – 3×15 – Aunt Mommy

Modern Family

– What was I thinking? I-I-I just get drunk and I bring a baby into the world?
– That would be four for four.

— Claire och Phil

Om ett avsnitt av en tv-serie någonsin varit en varning för effekterna av alkohol så var det detta. Detta måste vara den konstigaste historien jag sett i en komediserie på länge, och det menar jag på det mest positiva sättet möjligt. Uppbyggnaden av avsnittet och resultaten av middagens vinfyllda planer var det roligaste jag sett i Modern Family denna säsongen.

Läs resten av detta inlägg…

Modern Family – 3×14 – Me? Jealous?

Modern Family

 

– Remember when we used to dress him up?
– I miss her…
– I hear you and I don’t like where this is going.
– You get the lipstick,  I’ll get the bra and tennis balls.
– Betty-Luuuke…
– I will burn this house down!

— Haley, Alex och Luke

Modern Family är en serie om en familj, som egentligen består av tre familjer. Familjens patriark är Jay, som är en framgångsrik företagare och gift med sin unga, snygga fru Gloria och hennes son Manny. Jays egna barn är vuxna och heter Claire och Mitchell. Claire är gift med Phil och har tre barn, Haley, Alex och Luke. Mitchell är gift med Cameron och de är adoptivföräldrar till Lily. Många karaktärer blir det.

Istället för att i varje avsnitt fokusera på en eller ett par av karaktärerna har denna serie valt att ha med allihop lika mycket i varje avsnitt, något som både är bra och dåligt. Det positiva är att vi får se alla karaktärerna och det finns egentligen ingen som inte är rolig att se. Det negativa är att varje karaktärs historia blir väldigt kort och ytlig när man, som i detta avsnittet, klämmer in 4 olika i samma avsnitt.

Denna veckan försöker Phil charma en kund, spelad av Greg Kinnear, som är både rik, trevlig och välrest. Lite väl trevligt tycker Claire, som inte blir jätteförtjust när han pussar henne på munnen när kvällen är slut. Phil ser inget konstigt i detta, han är ju mycket utomlands så det är antagligen bara så man gör där. Claire blir lite fundersam över varför Phil inte blir svartsjuk, men när de blir inbjudna på middag hos honom upptäcker hon att han faktiskt pussar alla på munnen utom Phil, trots hans kramförsök. Det är först när hon börjar skratta åt hans skämt som Phil blir riktigt svartsjuk och avslutar kvällen till Claires förtjusning.

Mitchell och Cameron bor för närvarande hemma hos Jay och Gloria för tillfället av någon anledning som jag inte minns. Spänningar uppstår mellan Cameron och Gloria när hon och Lily spenderar lite för mycket tid tillsammans. Cameron blir svartsjuk och börjar omorganisera Gloria kök som hämnd. Till slut inser dock de båda, med lite hjälp från Manny, att de inte egentligen har något att oroa sig för och blir bästa vänner igen.

Mitchell har det lite jobbigt med sin pappa Jay, som han tycker inte respekterar hans karriär som advokat. Med lite hjälp av en gammal radiopratare som är en av Jays idoler blir även deras problem lösta.

Haley har denna veckan blivit en så kallad Big Sister åt en liten flicka, något som får hennes riktiga lillasyster Alex att bli lite sur och svartsjuk. Till slut enas de dock om att deras bror Luke är bådas egentliga lillasyster. Luke är inte like begeistrad av detta.

Ett ganska genomsnittligt avsnitt denna veckan, med en hel del roligheter att glädja sig åt. Temat var iallafall ganska uppenbart: svartsjuka är fånigt.