New Girl – 1×15 – Injured

– What did you do?! You hit my car!
– I’m okay. No Winston, relax, ok? Relax. That’s all I did, I did this. The rest was already there. Actually I think I undid a dent there.

— Winston och Nick

Efter ett uppehåll är New Girl tillbaka med ett nytt avsnitt som åtminstone jag blev överraskad av, tyvärr inte på något särskilt positivt sätt. Jag kände inte att ett sånt här lite allvarligare tema passade denna serien alls. Det serien gör bäst är absurd humor med excentriska karaktärer, vilket vi såg lite för lite av denna veckan.

Visst, det fanns ett par gyllene scener som när alla blir lite för fulla i baren och bestämmer sig för ett spontant rap-battle, med ett legendariskt flow från Schmidt, men i övrigt fanns det inte mycket att glädjas åt. Visserligen brukar den bästa komedin blandas med tragedi men i detta fallet funkade det helt enkelt inte.

Winstons bil var en av de mer blygsamma höjdpunkterna i avsnittet. Hans kärlek till den kändes dock ganska ogrundad och det blev heller inte särskilt mycket drama när han insåg att det inte var någon idé att dra ut på dess lidande mer. Det kan i och för sig ha berott på att han insåg att en vän som klarar sig är mycket viktigare än en bil som dör.

Schmidt lärde känna Cece lite bättre denna veckan och vi fick bland annat veta att hennes pappa dog när hon var 12 år gammal. Inte mycket att skratta åt där heller. Sammantaget det första avsnittet av New Girl som jag inte gillade särskilt mycket. Någon gång ska ju det också hända. Betyget höjs dock ett halvt snäpp av Schmidts grymma rap-skills.

Rating: ★½☆☆☆