The Big Bad Theory – 5×19 – The Weekend Vortex

– Sheldon Cooper, I’ve got a bone to pick with you and I’m about to do it in front of all your friends.
– Yeah, you pick that bone, you pick that bone clean!
– I’m gonna publicly shame you, and then sit back as societal pressure compels you to modify your behaviour.
– Oh… Buuurn!

— Amy och Penny

Skönt att ha Sheldon och grabbarna tillbaka efter en veckas uppehåll. Trots en del problem är detta en av de serier jag ser fram emot varje vecka. Detta avsnittet var dessutom ett av de bästa på länge, med gott om one-liners och en uppbyggnad som påminde mycket om de första säsongerna av serien. Det funkar alltid bäst när alla karaktärerna är med och interagerar med varandra istället för att ha flera separata historer.

Sheldons problem med att förstå sarkasm har varit en av grundstenarna sedan det allra första avsnittet och det fortsätter att fungera. Hans reaktion på Amys försök till att ge honom skuldkänslor när de skulle åka var förutsägbar men likväl mycket rolig. Det är också kul att se att han börjar få lite bättre grepp om skämt som mobilappen Howard hade hittat, även om han inte fattade det första gången. Har har faktiskt utvecklats lite under seriens gång. Inte mycket, men i alla fall.

Raj pekade ännu en gång ut att han nu är den enda som inte har en flickvän och det är nästan så att man börjar tycka synd om honom. Det är egentligen ganska tragiskt att den karaktär som är mest kärlekstörstande är den som har svårast att hantera relationer. Är det inte snart dags för honom att överkomma sin oförmåga att ens prata med kvinnor utan att vara alkoholpåverkad? Han har ju faktiskt klarat av det minst en gång innan när han nästan lyckades charma Summer Glau innan Howard avslöjade att han druckit alkoholfri öl.

Leonards och Pennys förhållande verkar vara det enda som just nu fungerar utan större problem. Howard och Bernadette har det ju i och för sig också ganska bra, men Howard är ju lite motvillig toffelhjälte än så länge. Om det ska funka i längden måste han lära sig att vara sig själv, annars blir han ju bara olycklig.

Rating: ★★★★☆