The Office – 8×18 – Last Day in Florida

– Ok, this is tough. Cause Darryl, you sang better and you dance better, but Toby has that indescribable quality that makes a star.

— Kevin

Då var det slut på Floridaäventyret till sist. Jag ska inte säga att jag tycker det är skönt, för det hände en del del roligt där, men jag är ändå glad att de inte drog ut på det längre. Fyra avsnitt var en lagom längd för hela historien att utspela sig på. Slagsmålet mellan Jim och Dwight har legat och pyrt i 8 säsonger nu så det var verkligen dags att de rök ihop, även om Jim gjorde det för Dwights bästa.

Lite oväntad var ändå twisten att Robert California varit emot hela idén med en affär från början och därför saboterade den i efterhand. Jag hade förstås inte tänkt på att om affär-idén hade fått fortsätta så hade Dwight varit tvungen att stanna i Florida, så såhär i efterhand är det ju ganska självklart att något sådant skulle hända. Sen var det ju ganska tillfredställande att se Packard bli slängd under bussen.

Jag trodde inte att Irene som Erin träffade i förra avsnittet skulle vara med mer än i den scenen så jag blev lite överraskad när Erin flyttade in hos henne. Jag hoppas att Bernard lyckas övertala henne att komma tillbaka, dels för att hon är en av de roligaste karaktärerna och dels för att om hon får fortsätta att dosera medicin länge till så har Irene inte länge kvar att leva. Scenen med Erins och Bernards videochat var en av denna veckans roligaste och kunde ha hållt på ett bra tag om de inte klippt till Jim i taxin på väg till flygplatsen.

Ju mindre vi säger om historien med kakförsäljningen på kontoret desto bättre. Det var nog den mest uppenbara utfyllnadshistorien på länge. Det roligaste var Pams konstiga entusiasm för sången som Darryl och Toby sjöng. Det var hon som föreslog att de skulle sjunga den och hon stod även i bakgrunden och mimade samtidigt som de sjöng. Det är såna små detaljer som vanligtvis höjer denna serien över den genomsnittliga komediserien, men i denna historien hjälpte inte ens det.

Sammantaget var avsnittet hyffsat roligt, så det får godkänt. Om avsnittlistorna på nätet stämmer så är det endast två avsnitt kvar av säsongen, och möjligtvis av hela serien. Jag hoppas att de sparat de roligaste till sist för det vore synd om en så bra serie som denna skulle avslutas så medelmåttigt.

Rating: ★★★☆☆