Parks and Recreation – 4×18 – Lucky

– Anybody wanna go to J. J.’s for some after-dinner omelettes?
– Or how about you and I go back to my place?
– Yes.

— Ron och Linda

Leslies kampanj är nu inne på sista sträckan och vi borde snart få veta om hon vinner eller inte. Hon verkar åtminstone ligga bra till hos flygplatspersonalen om man ska döma av det här avsnittet. Vi fick ingen skymt av hennes motståndares nya kampanjledare denna veckan, men Leslie lyckades riskera sin kanditatur ganska bra på egen hand när hon tog det tveksamma beslutet att ställa upp på en stor intervju efter en jumbo-Margarita och några brinnande Tequila-shots.

Det var ganska uppenbart att bagagehanterarna på flygplatsen skulle hjälpa henne när de såg hur den där självgoda Buddy Wood började förolämpa henne och deras stad. Jag var dock ärligt talat överraskad av ingen gav honom på truten, det hade verkligen varit motiverat. Ben har ju gjort det förr.

Andy såg verkligen annorlunda ut i detta avsnitt. Kan det ha berott på ändrad frisyr, slipsen, att han var renrakad, har han blivit smalare? Jag vet faktiskt inte, men något var annorlunda. Lyckligtvis hade hans personlighet inte förändrats, han och April är fortfarande den roligaste karaktären i serien. April verkar dessutom börja tycka lite synd om Chris, vilket jag tror vi alla gör.

Rons historia med kvinnor har ju varit temat för ett par avsnitt tidigare med hans giftemål med ett flertal kvinnor som heter Tammy. Att Andys professor var så grymt attraherad av honom kan dock ha något att göra med att avsnittet skrivs av Nick Offerman själv. Vem skulle inte ta den chansen om man fick den?

Anns och Toms förhållande har utvecklats till något ganska konstigt. Jag tvivlar fortfarande på att det kommer att bli något av det i det långa loppet, Ann är ju trots allt en smart människa. Jag förstår ärligt talat inte vart manusförfattarna är på väg med denna historien.

Nu tar serien ett längre uppehåll till den 19:e april så vi får klara oss utan Pawnee ett tag, men den som väntar på något gott…

Rating: ★★★½☆